Detalji hapšenja provalnika u Banjaluci: Preko balkona ulazili u stanove i krali novac i nakit

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

BANjALUKA - Radenko V. (46) i Zoran A. (46) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su pljačkali stanove na području ovog grada odakle su odnijeli nakit, novac i drugu vrijednu robu u vrijednosti 26.500 maraka, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći njihove inicijale, saopšteno je da ih terete da su od oktobra do decembra 2021. počinili sedam teških krađa.

- Osumnjičeni R.V. i Z.A. iz Banjaluke su koristili odsustvo vlasnika i upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarali balkonska vrata i tom prilikom krali novac i nakit. Postoje osnovi sumnje da su izvršenim provalama pričinili materijalnu štetu i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 25.600 KM. Provalom u samo jedan stan ukrali su novac i nakit u vrijednosti od oko 17.700 KM. Takođe, u drugom stanu ukrali su novac i vrijednosti u iznosu od oko 5.000KM, dok su u ostalim provalama pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 2.900 KM- saopštila je PU Banjaluka.

Dodali su da su tokom akcije hapšenja pretresene prostorije na području Banjaluke, koje koriste osumnjičena lica, te je pronađen i oduzet novac u iznosu od 5.500KM i ručni sat.

- Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta, preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci-saopštila je policija.

Nezvanično se saznaje da je oko 5.500 KM pronađeno i oduzeto od osumnjičenog  Zorana  A. kao i muški ručni sat marke “Huavei GT2”, a koji su ukradeni.

Izvor blizak istrazi je rekao da su osumnjičeni tokom ispitivanja priznali da su počinili krađe za koje ih tereti te su djelimično i opisali načine na koji su to radili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana