Detalji hapšenja porodice u Banjaluci: Bjegunac se zabarikadirao u stanu i izlazio samo noću

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Slaviša Tumara (40) iz Banjaluke, koji je uhapšen u akciji Žandarmerije na osnovu potjernice zbog neodazivanja na sudske pozive, u stanu se bio bukvalno zabarikadirao i nikada po danu nije izlazio, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

On je, kako saznajemo, skoro pune dvije godine izbjegavao hapšenje, a sudski policajci su više puta dolazili na vrata stana koja su uvijek bila zaključana.

- Pošto nije bilo naredbe za upad u stan, nikako se nije moglo otkriti da li je neko unutra ili ne. U nekoliko navrata mu je spremana i zasjeda, ali nije mu bilo traga. Tek kasnije smo utvrdili da se kretao samo noću i da su članovi njegove porodice na neki način izbjegavali izlazak – rekao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da je nakon svega dobijena naredba za upad u stan te je tada otkriveno u kakvim uslovima su boravili osumnjičeni i članovi porodice.

- On se bukvalno bio zabarikadirao i niko danima nije izlazio iz stana kao ni članovi porodice. Oni su se snabdijevali hranom noću - rekao je naš izvor.

Pojasnio je da za osumnjičenim Slavišom ima potjernica za dovođenje na sud, ali nije mu određen pritvor tako da postoji bojazan da on opet ne završi na slobodi i sakrije se.

Osim Slaviše u akciji policije jutros su uhapšeni njegove sestre Tamara i Tatjana, te otac i majka Ostoja i Beba T. zbog sumnje da su mu pružali podršku u skrivanju.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da su aktivnosti izvedene pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjaluci.

- S.T. iz Banjaluke, lišen je slobode, jer je za istim raspisana centralna potjernica od strane Osnovnog suda u Banjaluci, zbog počinjenog krivičnog djela proganjanje, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela ugrožavanje sigurnosti, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija lišena su slobode lica T.T., T.T., O.T. i B.T. svi iz Banjaluke - navode iz policije.

Dodaju da su u pretresu stana u Banjaluci, koji koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

- U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S.T. obaviješten je Okružni centar Sudske policije Banjaluka - navode iz policije.

Nezvanično nam je potvrđeno da se za Slavišom traga duže vrijeme zbog proganjanja djevojke i ne odazivanja na sud.

Njega su pripadnici sudske policijnj više puta pokušali pronaći, ali je uvijek uspjevao da se sakrije. Istraga je pokazala da su ga članovi porodice uspješno skrivali i da je svo vrijeme bio u Banjaluci.

Protiv njega je 2019. godine potvrđena optužnica zbog sumnje da je duže vrijeme proganjao djevojku koja je s njim prekinula ljubavnu vezu. Kako je navedeno u optužnici djevojku je proganjao  od maja do decembra 2018. godine. 

Nakon raskida ljubavne veze Slaviša je djevojku uporno pratio i spopadao gdje god bi išla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana