Detalji brutalnog ubistva u Međašima: Izbodeni mladić pozvao policiju pa izdahnuo

Nebojša Tomašević
Foto: semberijainfo

BIJELjINA - Dejan Ljubojević (23) iz Bijeljine uhapšen je zbog sumnje da je ubio sugrađanina Aleksandra Vukovića (29), kojeg je izbo nožem više puta, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo juče ujutro oko 2.40 časova ispred jednog marketa u Međašima kod Bijeljine, a izbodeni mladić je preminuo sat kasnije.

Motiv sastanka i sukoba dvojice mladića nije zvanično saopšten, a navodno je svemu prethodila kraća svađa.

Prema nezvaničnim saznanjima, nakon što je izboden, Vuković je uspio pozvati policiju i pomoć.

- Rekao je šta mu se desilo i da je uboden nožem. Po dolasku patrole još je neko vrijeme bio svjestan, ali je puno krvario. Imao je više ubodnih rana po tijelu - rekao je izvor blizak istrazi.

Istakao je da je brzo reagovala ekipa Hitne pomoći, koja je povrijeđenog prevezla u Medicinski centar u Bijeljini, ali je on, nažalost, u bolnici podlegao usljed zadobijenih povreda u 3.40 časova.

Osumnjičeni Ljubojević je nakon zločina uspio da pobjegne, ali ga je policija ubrzo pronašla. Uhapšen je oko 6.30 časova u Sremskoj ulici u Bijeljini. Kako saznajemo, pronađen je na jednoj benzinskoj pumpi.

Iz Policijske uprave Bijeljina saopštili su da je osumnjičeni uhapšen zbog sumnje da je nožem ubo mladića koji je preminuo usljed zadobijenih povreda.

- Nakon kriminalističke obrade i prikupljanja dokaza osumnjičeni D. Lj. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo biti predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini - rekli su u Policijskoj upravi Bijeljina.

Policija istražuje motive sukoba, a ono što je poznato je da je ubijeni Vuković odranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, uglavnom po zloupotrebama droge.

Izvor blizak istrazi je kazao da se istražuje da li njegove ranije aktivnosti imaju veze sa zločinom.

Vuković je u žižu javnosti došao u decembru 2019. godine kada je pokušao da u peć baci narkotike kako mu ih policija ne bi našla. Tada je pronađeno oko pet kilograma skanka. Kako saznajemo, protiv njega je pred bijeljinskim pravosudnim institucijama vođen sudski proces zbog prometa opojnih droga.

Škola

Ubijeni Aleksandar Vuković izbačen je u sedmom razredu iz osnovne škole u Međašima. Ipak, njegovi školski drugovi za njega imaju samo riječi hvale. Kažu da je on uvijek bio dobar drug koji je štitio prijatelje, izlažući sebe opasnosti, te da je zato i izbačen iz škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana