Detalji Akcije „Uno“: Zaplijenjeno oružje, eksploziv i municija

Nebojša Tomašević
Foto: MUP Republike Srpske

BANjALUKA – Policija je u akciji „Uno“ zaplijenila veću količinu oružja i municije, a pretreseno je nekoliko stanova na području Kozarske Dubice, Kostajnice i Gradiške.

Akcijom je obuhvaćeno šest osoba koje terete za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je potvrđeno „Glasu Srpske“ pretresena je imovina koju koriste Dragoslav S. (51) iz Kostajnice, Dragan S. (35), Duško Č. (40), Mijomir V. (50) iz Kozarske Dubice, Dragan T. (50) i Zoran K. (53) iz Gradiške. 

Prema nezvaničnim informacijama nekolicima osumnjičenih dovođena je u vezu i sa krijumčarenjem oružja u Švedsku pa se istražuje da li je sada pronađeno oružje namijenjeno za šverc u inostranstvo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ne navodeći detalje i imena, saopšteno je da je akcija sprovedena na području Gradiške, Novog Grada i Kozarske Dubice. Kako su naveli akciju sproveli pripadnici  Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS.

 

- U okviru realizacije operativne akcije kodnog naziva „Uno“, 13. avgusta izvršeni su pretrese stanova, drugih prostorija i pokretnih stvari na ukupno sedam lokacija na području Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške. Realizacijom navedenih aktivnosti kojima je obuhvaćeno šest lica, a  pronađeno je i oduzeto dvije automatske puške M70, jedan PAP M59/66, četiri prepravljene puške (kratež), puška M 48, malokalibarska puška, dvije zolje, osam ručnih bombi, 1,5 kg eksploziva, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra i mobilni telefoni – navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta nadležnim tužilaštvima biti dostavljeni izvještaji o izvršenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako su naglasili akcija „Uno“ sprovedena je u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Prijedor i Gradiška, pod nadzorom okružnih javnih tužilaštava Prijedor i Banjaluka, a po naredbama osnovnih sudova u Gradišci, Novom Gradu i  Kozarskoj Dubici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana