Detalji akcije "Strač" u Trebinju: Akcijom spriječena ulična prodaja droge

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

TREBINjE - Šest osoba uhapšeno je u akciji "Strač" zbog sumnje da su se bavili švercom droge nakon čeha je protiv dvojice podnesen izvještaj tužilaštvu.

Kako saznajemo uhapšeni su  Trebinjci  Milan S., Srđan T,  Peđa Č., Milorad M. i Damjan  V.  dok je akcijom obuhvaćen i M.N.  i za njim se traga.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje navodeći inicijale, tokom akcije u pretresima na području Trebinja oduzeto je  782 grama hašiša, 462 grama spida i kilogram nepoznate bijele praškaste materije.

- Nepoznata materija će se vještačiti kako bi se utvrdilo da li je riječ o preparatima koji su na listi opojnih droga ili je riječ o preparatima koji se koriste pri miješanju sa opojnim drogama kako bi se dobila veća količina u uličnoj preprodaji-rekli su u policiji.

Osim narkotika u ackiji je zašplijenjen i aparat za vakumiranje, najlonske vakuum kese, metalna mrvilica, 201 metak i drugi predmeti koji će poslužiti u dokazivivalju počinjenih krivičnih djela.

Operativnu akcija „Strač“ realizovali su policijski službenici PU Trebinje, uz nadzor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS od marta do septembra 2022. godine.

- Protiv lica  M.S. će se Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjeti izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, dok će protiv lica  D.V. biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija-saopštila je policija.

Detalji akcije saopšteni su i na konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje. Načelnik ove uprave Siniša Laketa je precizirao da se radi o akciji koja je konkretno usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na ulicama Trebinja od marta do septembra ove godine.

-  Porovođenja ovih aktivnosti, dokumentovano je i više prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju opojnih droga, a u toku je preduzimanje daljih mjera i radnji pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, pod čijim je ingerencijama bila i ova akcija-naveo je Laketa.

Pootvrdio je da se radi o većem broju lica koja su od ranije poznata po vršenju krivičnih djela, kao i djela koja su dovela do realizacije operativne akcije "Strač".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana