Detalji akcije "Povratnik": Spriječena prodaja kokaina na ulici

Nebojša Tomašević
Detalji akcije "Povratnik": Spriječena prodaja kokaina na ulici

BANjALUKA - Bojan Miljković i Stevan Antonić, koji su u petak uhapšeni u akciji banjalučke policije "Povratnik", u kojoj je zaplijenjeno 670 grama kokaina vrijednog više desetina hiljada maraka, osumnjičeni su da su zajedno učestvovali u švercu narkoticima, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Narkotici su pronađeni pretresom stanova i drugih objekata koje koriste osumnjičeni. Nakon ispitivanja osumnjičeni Miljković predat je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci, dok je Antonić pušten da se brani sa slobode.

Kako saznajemo, dio pronađenog kokain bio je upakovan u manje vrećice spremne za dalju prodaju korisnicima, dok je marihuana bila zasađena u saksiji i skrivena u šupi, koja je u vlasništvu jednog od osumnjičenih. Pronađena je i digitalna vaga na kojoj su, kako se sumnja, osumnjičeni vagali narkotike kako bi napravili manje paketiće za dalju prodaju na ulici.

-  U okviru akcije uhapšeni B. M. i S. A. zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Pretresene su dvije lokacije i zaplijenjeno  je  670  grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain, te  dvije stabljike čiji izgled ukazuje da se radi o indijskoj  konoplji. Lice B. M. biće sprovedeno u Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a S. A. je pušteno da se brani sa slobode i protiv njega će biti podnesen izvještaj tužilaštvu - rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka Slaviša Kojić.

On nije mogao da kaže koja je vrijednost zaplijenjenih narkotika, kao ni druge detalje.

- Potrebno je uraditi vještačenje da se potvrdi da se radi o kokainu, a neophodno je utvrditi i njegovu čistoću - rekao je Kojić.

Istakao je da je akcija "Povratnik" izvedena u saradnji sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, a njen cilj je suzbijanje zloupotreba narkotika.

- Te aktivnosti će biti nastavljene i u budućnosti - rekao je Kojić.

On je potvrdio da su oba osumnjičena lica povezana u izvršenju krivičnog djela, te da su poznati odranije po zloupotrebama droga i drugim krivičnim djelima.

Osumnjičeni Miljković hapšen je u januaru 2009. godine u akciji "Diler" u kojoj je tada zaplijenjeno 860 grama heroina. On je zbog učešća u švercu narkoticima u januaru 2010. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na dvije i po godine zatvora. Prethodno je  priznao krivicu i sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju na osnovu kojeg mu je i izrečena kazna. Osim njega, tada su osuđene još dvije osobe zbog sumnje da su svi zajedno nabavljali heroin i prepakivali ga u manja pakovanja i prodavali krajnjim korisnicima.

Akcije

Slaviša Kojić je istakao da je policija od januara do avgusta provela sedam akcija na suzbijanju šverca drogom i zaplijenila više od deset kilograma narkotika.

- Riječ je o akcijama "Modus", "Polo", "Kofer", "Specijal", "Venera", "Bul" i "Povratnik". Zaplijenjeno je oko osam kilograma marihuane, 2,2 kilograma kokaina, 553 grama hašiša i 93 grama amfetamina. Tužilaštvu je dostavljen 41 izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i uživanja opojnih droga - podsjetio je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana