Detalji akcije "Nokaut": Narkotike švercali i u Hrvatsku

N.T.
Foto: Bljesak info

SARAJEVO - Ivan Krešić iz Mostara jedan je od sedam uhapšenih u akciji "Nokaut" za šverc narkoticima i on je označen kao glavni osumnjičeni koji je rukovodio preprodajom droge, saznaje "Glas Srpske".

Prema našim saznanjima pomenuta sedmorka švercovala je razne narkotike na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali su ih prevozili i preko granice u Hrvatsku. Izvor blizak istrazi je kazao da su trojica od sedam uhapšenih već pristala na određenu saradnju sa istražiocima.

Iz Agencije za istrage i zaštitu SIPA, ne navodeći imena osumnjičenih i detalje, saopšteno je da ih sve terete za neovlašenu proizvodnju i stavljanje u promet droge. Istakli su da su tokom akcije pretresli više lokacija i da je otkrivena plantaža marihuane te zaplijenjeni narkotici.

- U dosadašnjem toku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike kanabisa, više od dva kilograma marihuane, kao i određena količina sintetičke droge. Pronađene su precizne vage, veći broj mobilnih i takozvanih kriptovanih telefona, oko 5.000 evra u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku-navodi se u saopštenju.

Uhapšena lica će nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane navedene aktivnosti.

Akcija se realizuje prema naredbi Opštinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije BiH i ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana