Detalji akcije na Sokocu: Zaplijenjena dva automobila u  okviru  hapšenja švercera drogom

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

SOKOLAC – Policija je u okviru akcije koja se sprovodi u cilju suzbijanja šverca droge, oružja i drugih krivičnih djela, zaplijenila „jaguar“ i folksvagen“,  a privedeno je više osoba na području Sokoca zaplijenila, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Akciji izvode pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srpske a sprovodi se po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je akcija akciju usmjerena na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.  

- Uhapšeno je  više lica koje  sumnjičimo da  su, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period krijumčarili veće količine opojnih droga i sticali nezakonitu imovinsku korist koju su, između ostalog, trošili za kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila. 

U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste pomenuta lica- navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ističe se da su aktivnosti nastavak  operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija Skaj i Anom.

 - Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i krivično djelo pranje novca. Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu- navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana