Detalji akcije „Kosmos“: Drogu vrijednu 160.000 KM krili u vrećama za hranu životinja

Nebojša Tomašević
Detalji akcije „Kosmos“: Drogu vrijednu 160.000 KM krili u vrećama za hranu životinja

BANjALUKA - Ulična vrijednost droge koja je danas zaplijenjena u akciji banjalučke policije "Kosmos" veća je od 160.000 maraka, saznaje "Glas Srpske“.

Policija je, nezvanično, u akciji privela Stanka Savića, Marka Ignjatića, Adisu Ćulibrk, Igora Stojičića i Dalibora Kojića.

Izvor blizak istrazi je kazao da je kod Stojičića nađeno više od osam kilograma skanka, a u Savićevom stanu takođe je pronađena droga.

- Osumnjičeni su imali dobre „štekove“, tako da je drogu bilo izuzetno teško poronaći. Između ostalog, krili su je u vrećama za hranu životinja kako bi prikrili miris – kaže naš izvor.

Iz Policijske uprave  (PU) Banjaluka saopšteno je da su policijski službenici izvršili pretres stana i drugih prostorija, na dvije lokacije na području grada, koje koristi osumnjičeni I.S. iz Banjaluke.

- Tom prilikom je pronađeno i oduzeto više od osam kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, vaga za precizno mjerenje, pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga - navedeno je u saopštenju.

PU Banjaluka ranije je saopštila da je policija uhapsila pet osoba u okviru akcije "Kosmos" usmjerene na otkrivanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga te da su u toku pretresi na dvije lokacije na području Banjaluke.

Dodato je da je pretresom stana koji koristi S.S. iz Banjaluke, osumnjičen za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i prometa opojnih droga, pronađeno i oduzeto 210 grama skanka i sedam grama kokaina.

Uhapšeni se nalaze na kriminalističkoj obradi, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana