Dervenćanin obljubio maloljetnicu pa prijetio njoj i sestri

Nebojša Tomašević
Dervenćanin obljubio maloljetnicu pa prijetio njoj i sestri

DERVENTA - Dervenćanin E.M. (46) osumnjičen je da je obljubio maloljetnicu, te da je prijetio njoj i njenoj sestri, pptvrđeno je "Glasu Srpske".

Detalje ovog šokantnog slučaja saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Doboj, na čiji je prijedlog je odlukom Osnovnog suda u Derventi, osumnjičenom određen pritvor.

Kako su naveli iz tužilaštva, osumnjičenog terete za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina, ali i za ugrožavanje sigurnosti.

- Osumnjičenom se na teret stavlja da je krivična djela počinio  u periodu  od 28. februara do 8. avgusta ove godine, na raznim mjestima u Derventi. On je nakon što je upoznao maloljetnicu rođenu 2004. godine i  stekao njeno povjerenje djevojku obljubio više puta prijeteći njoj i  njenoj sestri da ne smiju nikome reći za njihov odnos, iako je znao da je ona maloljetna i da između njih postoji velika nesrazmjera u zrelosti i u uzrastu- naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Dalje se navodi da je osumnjičeni maloljetnici upućivao ozbiljne prijtnje od aprila pa do 7. avgusta u Derventi.

- Prijetio joj je  će ubiti nju i njoj bliske osobe, ukoliko njena sestra prestane da se viđa sa njim te joj prijetio da će je sresti negdje na putu i ubiti. Te prijetnje su kod maloljetnica prouzrokovale osjećaj straha i ugroženosti za njihov život i život članova njihove porodice- istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

"Glasu Srpske" je potvrđeno da je tužilac  zatražio da osumnjičenom  bude određen pritvor zbog bojazni da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili uraditi ono što je zaprijetio. Pritom je istaknuto da četrdesetšestogodišnjaku prijeti robija.

- Za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina može se izreći zatvor od dvije do osam godina-naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Odlučujući o prijedlogu za pritvor, sudija Osnovnog suda u Derventi prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i na mjesec dana poslao iza brave E.M.

Avokat osumnjičenog se, kako se dodaje, žalio na ovu sudsku odluku, ali je Osnovni sud u Derventi odbio tu žalbu, jer su se u konkretnom slučaju, kako je naglašeno, stekli uslovi za određivanje pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana