Dervenćanin zbog lažnih kladioničarskih dojava ostao bez 10.050 evra

N.T
Dervenćanin zbog lažnih kladioničarskih dojava ostao bez 10.050 evra

DERVENTA – A.P. iz Dervente prijavio je policiji da je prevaren za 10.050 evra koje je isplatio jednom licu za takozvane kladioničarske dojave, potvrđeno je "Glasu Srpske".

- Oštećeno lice iz Dervente je 23. avgusta  prijavilo da je preko jedne društvene mreže stupilo u kontakt sa  licem koje mu je ponudilo kladioničke dojave, što je prihvatilo. U periodu od 7. do 13. jula ove godine  oštećeno lice je u više navrata uplaćivalo novac u ukupnom iznosu od 10.050 evra preko Western Uniona i Moneygrama- navodi se u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Nezvanično saznajemo da je Dervenćaninu nepoznati kladioničar preko Instagrama nudio sigurne rezultate utakmica, ali da mu je nakon nekoliko uplata rekao da je potrebno još da bi dobio novac. Oštećeni A.P. je nakon 13. jula prestao da uplaćuje tražene pare jer je shvatio da od dobitka nema ništa i da je riječ o prevari.

Ovo je  druga prijavljena  kladioničarska prevara na području Dervente u samo dva dana.

Policiji je samo dan ranije D. K.  prijavila policiji da je prevarena za više od 3.380 KM koje je platila jednom licu za kladioničarske dojave koju je je nakon toga blokiralo, a ona je ostala bez novca. Kako je navela u svojoj prijavi, ona je  putem  društvene mreže stupila u kontakt sa  licem koje je ponudilo takozvane kladioničke dojave.

To lice joj je reklo da je  potrebno da mu se uplati novac preko "xBona" kako bi odigralo utakmice, a po njihovom završetku trebalo bi da dobije novac. Nakon uplate novca ponuđač dojava je nestao i blokirao ženu koja je ostala bez para.

Prema našim saznanjima i ona je sa kladioničarem prevarantom u kontakt stupila preko Intagrama.

- Njoj je kladioničar nakon što su odigrane utakmice za koje joj je poslao rezultate rekao  da je potrebno još nešto da plati da bi joj to bilo isplaćeno. Tako je ona to prihvatila, ali je nakon toga shvatila da od para nema ništa i da je prevarena - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz PU Doboj su istakli da policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su u prethodnom periodu na štetu dva lica iz Dervente izvršila krivična djela prevara.

-  Apelujemo na sve građane da ne nasjedaju na ovakve vidove prevara te da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traži da uplate novac naročito od lica čiji im je identitet nepoznat, te da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu. Više informacija građani mogu dobiti i na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk, posredstvom koje građani mogu da prijave ovakve ili slične prevare – navodi se u policijskom saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana