Pronađen mu i eksploziv: Dervenćanin izbušio gume na 12 auta

G.S.
Foto: MUP Republike Srpske

DERVENTA - Slaven Marić (40) iz okoline Dervente uhapšen je zbog sumnje da je isjekao gume na automobilima parkiranim ispred zgrade.

Marića su prvo uhapsili zbog sumnje da je iz jednog automobila u Derventi ukrao rolere, dječiju sjedalicu i određene odjevne predmete, ali je odmah zatim utvrđeno da se može dovesti u vezu sa oštećenjem 12 vozila. Razlog ovog vandalskog čina za sada nije poznat.

Iz PU Doboj je saopšteno da je uhapšen S.M. zbog sumnje da je počinio krivična djela krađa, oštećenje tuđe stvar i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, prenosi ATV.

“Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je 13. maja iz vozila, koje je bilo parkirano u u Derventi, ukrao određene predmete. Takođe sumnja se da je u toku noći 13. na 14. maj oštetio 12 putničkih vozila, koja su bila parkirana ispred stambene zgrade u Derventi”, saopšteno je iz PU Doboj.

Dodaju da je po naredbi suda izvršen pretres objekata i vozila koje osumnjičeni koristi i tom prilikom su pronađene stvari koje su ukradene iz automobila, kao i više noževa koji su najvjerovatnije korišteni u bušenju guma na vozilima.

“Pronađen je i eksploziv sa sa detonatorskom kapislom. Osumnjičeni će, iz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju”, navode u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana