Dejan Gajić optužen za prodaju droge: "Sunđer bob" i "hulk" dijelio po žurkama

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Dejan Gajić (32) iz Banjaluke optužen je da je narkotike među kojima su razne vrste ekstazija poznate kao "sunđer bob" i "hulk" donosio i davao drugima da konzumiraju na žurkama koje su se odigravale u kafiću u Banjaluci te vikendici kod Laktaša i festivalu "Freš vejv".

Osim za to optužnica ga tereti i da je u avgustu 2017. godine u jednom navratu prodao marihuanu, ekstazi i spid osobi D. P. s područja Banjaluke.

Optužnicu protiv Gajića podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci. Terete ga za omogućavanje krivičnih djela - uživanje opojne droge više lica i neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge - blaži oblik, odnosno da je samostalno prodao drogu drugoj osobi.

Prema optužnici Gajić je u toku 2017. pa sve do početka 2018. godine davao drogu na uživanje drugim licima na području Banjaluke u jednoj kafani i na festivalu "Freš vejv" te u bungalovima na području Čelinca, kao i u jednoj vikendici u Jakupovcima kod Laktaša.

Kako je navedeno on je u tom periodu marihuanu, ekstazi i spid davao na uživanje osobama, riječ je o najmanje njih četiri.

- Marihuanu je motao u džoint koji je prisutnim osobama na žurkama davao u krug da puše, dok je spid razvlačiio na crte na tacni s koje su je svi ušmrkavali. Tablete ekstazi u roza, žutoj i zelenoj boji pod nazivima "ekser", "sun¬đer bob" i "hulk" je dijelio po žurkama i u kafani - stoji u optužnici.
 

Prema rezultatima istrage i izjavama svjedoka, Gajić je tri do četiri puta donosio drogu spid i tablete ekstazija žute boje pod nazivom "sunđer bob" te davao drugima u jednoj kafani u Banjaluci. Pojedini svjedoci u toku istrage su ispričali da je Gajić najmanje 20 puta donosio drogu drugima da uživaju na raznim žurkama, dok ga je osoba kojoj je prodao narkotike prepoznala i potvrdila da je od njega kupila drogu.

Takođe, prema izjavama svjedoka Gajić je istu drogu više puta donosio i na žurke u vikendicu u Jakupovcima kod Laktaša, a narkotike koje je unosio na tvrđavu Kastel, gdje se odvijao festival "Freš vejv", krio je u donjem vešu.

Gajić nije poznat kao učinilac krivičnih djela te nije osuđivan i protiv njega se ne vodi drugi krivični postupak.

Otkriven je i uhapšen u akciji "Kamel" banjalučke policije krajem marta 2018. godine te je nakon toga proveo mjesec dana u pritvoru. Tada su osim njega uhapšene još četiri osobe te je pretreseno sedam lokacija i zaplijenjena određena količina narkotika.

Početak suđenja Gajiću po optužnici je već zakazan, ali je zbog njegove bolesti, odnosno zbog sumnje da je zaražen virusom korona, ročište odgođeno.

KAZNE
Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske ukoliko bude dokazana krivica optuženom Dejana Gajića čeka kazna i do 12 godina zatvora. Prema tom zakonu za omogućivanje uživanja opojne droge većem broju lica predviđena je kazna od dvije do 12 godina, a za neovlašćenu prodaju narkotika po članu koji je na teret stavljen Gajiću predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana