Dačić: Uhapšen bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvjete

Tanjug
Dačić: Uhapšen bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvjete

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su policijski službenici SBPOK-a u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili u Nišu N.R, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina uticajem.

-Osumnjičen je da je koristeći svoj položaj uticao na rukovodioce pet školskih ustanova sa teritorije grada Niša da u postupku nabavki - radova na investicionom održavanju objekata, dodele ugovore privrednom društvu Avenija sistem, a za uzvrat tražio novac - saopštio je Dačić.

Uhapšen je i M.V, vlasnik preduzeća, i još jedno lice iz tog preduzeća, kao i odgovorna lica u dvije osnovne škole, jednoj gimnaziji i dva fakulteta u Nišu.

-Osumnjičeni će biti predati tužilaštvu na dalje postupanje - izjavio je Dačić. (Kraj) /jbu

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je je nakon višemjesečnog predistražnog rada, u saradnji sa BIA i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsilo osam osoba, među kojima državnog sekretara.

Kako je navedeno, slobode su lišeni N.R, M.V, J.D, B.R, V.D, D.S, S.G i T. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana