Da izbjegne policijsku barikadu sletio u rijeku

GS
Da izbjegne policijsku barikadu sletio u rijeku

ZENICA - Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u bijeg nakon što se nije zaustavio prilikom redovne kontrole saobraćaja, saznaje portal Kliks.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić je kazao za Kliks da je muškarac od Žepča bježao policiji do Zenice gdje je nakon blokade puta vozilom sletio u rijeku i pobjegao.

-Policijska patrola je oko osam časova pokušala, u mjestu Ograjina u opštini Žepče, nakon preticanja kolone da zaustavi putničko motorno vozilo „audi A3“ inostranih registarskih oznaka. Vozač se oglušio i nastavio kretanje vozila prema Zenici - kazao je Valentić.

Dodao je da je potom informisana Policijska stanica u Nemili, ali da ni dolje nije zaustavljen.

-U mjestu Brce kod Zenice napravljena je blokada puta od službenih vozila MUP-a ZDK i jednog teretnog motornog vozila nakon čega je vozač probio zaštitnu ogradu i sletio vozilom u rijeku. Potom je izašao iz vozila i dao se u bijeg, dok je jedna osoba ostala u vozilu zaglavljena - dodao je Valentić.

U vozilu je zatečen M. K. sa područja Srednjobosanskog kantona koji je od ranije poznat policijskim organima, a njega su iz vozila izvukli vatrogasci te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana