Crnoj Gori izručen Bilećanin osumnjičen za razbojništvo u Nikšiću

N.T.
Foto: Ilustracija

PODGORICA- Stojan Albijanić (27) iz Bileće, osumnjičen za učešće u pljački pošte u Nikšiću u kome je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, danas je iz BiH izručen vlastima u Crnu Goru, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Za Albijanićem je potjernicu raspisao  Interpol Podgorica, a kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, navodeći inicijale, njega potražuju radi vođenja krivičnog postupka pred nadležnim organima Crne Gore zbog razbojništva izvršenog u Nikšiću kada je na radnom mjestu poginuo radnik firme fizičkog obezbjeđenja "Sekjuriti gard Montenegro".

Krvavo razbojništvo počinjeno je 20. oktobra prošle godine, a iz pošte je tada ukradeno  423.000 evra.

U ovom slučaju  crnogorskim vlastima nedavno je iz BiH izručen i Petar Zolak (33) iz Laktaša kojeg takođe terete za pomenuto razbojništvo. U pljački je učestovao i Banjalučanin Srđan Svjetlanović (29) koji uhapšen  u Beogradu.

Osim pomenutih za učešće u razbojnoštvu osumnjičeni su Mitar Knežević (40) iz Nikšića, koji je označen kao organizator pljačke,  te Stefan Regojević (33) iz Banjaluke, koji su pritvoreni u Crnoj Gori. U ovom slučaju  u bjekstvu su još i  Nemanja Miljković (Nemanja Kaurin) i David Banjac (David Pavlović).

Prema ranijim informacijama pljačkaši pošte u Nikšiću organizvali su sačekušu transporta novca i iza zgrade pošte čekali su u „nisan kaškaiju“ sa registarskim oznakama BiH. Bili su naoružani sa dvije automatske puške, pištoljem i biber sprejom.

Prvo su napali dva radnika obezbjeđenja „Sekjuriti i gard Montenegro“ koje su poprskali biber sprejom i udarali kundacima. Mrdak je kolegama priskočio u pomoć i ubijen je iz blizine hicem iz puške, kalibra 7.62 mm.

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša vreće s novcem ubacivali su u džip kojim su došli. Nakon što su pokupili novac razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice zapalili „nisan“  koji je korišten u pljački.

Upravo je „kaškai“ bio ključni trag koji će dovesti do rasvjetljavanja razbojništva.

Svi osumnjičeni važe za bezbjednosno interesantne osobe. Svjetlanović se dovodio  u vezu sa crnogorskim klanovima,  a hapšen je zbog učešća u pucnjavama u Banjaluci i Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana