Crnogorac "pao" na granici: Još jedno hapšenje u akciji čija je meta zamjenik direktora SIPA

Nebojša Tomašević
Crnogorac "pao" na granici: Još jedno hapšenje u akciji čija je meta zamjenik direktora SIPA

BANjALUKA - Siniša Crnogorac uhapšen je na graničnom prelazu Klobuk u okviru nastavka akcije "Kings", potvrđeno je "Glasu Srpske".

Njemu su lisice na ruke stavili pripadnici Granične policije BiH na osnovu raspisane potrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Osumnjičeno lice  S. C. je lišen slobode jutros oko 3.30 časova i u toku dana biti sprovedeno postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. Navedeno lice je obuhvaćeno realizacijom operativne akcije „Kings“, a sumnjiči se da je izvršilo krivična djela organizovani kriminal  u vezi sa krivičnim djelom nedopušten promet akciznih proizvoda- saopšteno je iz MUP-a RS.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni Crnogorac je po profesiji vozač autobusa i bio je veza između korumpiranih graničara i švercera cigareta. Dosadašenjom istragom je utvrđeno da postoji zabilježena komunikacija između njega i pritvorenog graničara o rasporedu smjena i ljudstva na granici.

Prema pisanjima nekih medija Crnogorca povezuju sa osumnjičenim za šverc cigareta Borisom Iveljom koji je zajedno sa Ivicom Blago navodno poklonio automobil "pasat" Zoranu Galiću.

Ovom akcijom, usmjerenom na sprečavanje šverca cigaretama i duvanom, obuhvaćen je veći broj osoba među kojima i zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zoran Galić, koji je nakon saznanja da mu se sprema hapšenje pobjegao u Hrvatsku.

Do sada su uhapšeni i pritvoreni pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica  Bago  zbog sumnje da su učestvovali u švercu cigareta određen je jednomjesečni pritvor u Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana