Crna hronika - vikend, 5. - 6. novembar

Glas Srpske
Crna hronika - vikend, 5. - 6. novembar

Radnik poginuo prilikom pada sa skele

ŽIVINICE - Građevinski radnik Mevludin Husejnović (49) poginuo je u četvrtak kada je pao sa skele na gradilištu poslovno-stambene zgrade "Mellain" u Tuzli, rekli su u policiji u Tuzli navodeći njegove inicijale.

Husejnović je izgubio ravnotežu dok je hodao po skeli i počeo je da pada sa visine od oko četiri metra. Njegov kolega Mevludin Butković pokušao je da ga spasi, pa ga je uhvatio u naručje, ali Husejnović nije preživio pad.

Obojica su se stropoštala na asfalt, a Husejnović je tada  udario glavom o tlo, gdje je ostao da leži bez svijesti. Kada je dovezen u bolnicu, bio je već mrtav. Butković je prilikom hvatanja kolege zadobio udarac u glavu, pa je i on prebačen u bolnicu. U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona je potvrđeno da se ljekari još nisu izjasnili o težini Butkovićevih povreda. N. T.

Teško povrijeđena djevojčica

BIJELjINA - Trogodišnja djevojčica S. P., nakon što je teško povrijeđena kada je udario automobil na putu Bijeljina - Rača, prebačena je na liječenje u Urgentni centar u Beograd, saopšteno je iz policije.

Prema izjavama očevidaca, nesreća se dogodila kada se djevojčica S. P., navodno, otrgla majci iz ruke. Ona je tada potrčala i na nju je naletjela "tojota" kojom je upravljao C. J. iz Bijeljine. N. T.

Prijavljen zbog droge

BANjALUKA - Policija je od M. D. (25) oduzela 1,5 grama marihuane koju je kod njega pronašla kontrolom u ugostiteljskom objektu u banjalučkoj ulici Braće Mažar i majke Marije, saznaje "Glas Srpske".

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka saopšteno je da će protiv njega Osnovnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. N. T.

Prijetio tržišnom inspektoru

BILEĆA - Bilećanin S. R. uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak oko deset časova prijetio tržišnom inspektoru u Bileći, saopšteno je iz CJB Trebinje.

Protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu. G. O.

Prijetio vlasniku "Špilje" da će ga ubiti

FOČA - Fočanska policija uhapsila je D. M. jer je prijetio smrću vlasniku ugostiteljskog objekta "Špilja" u Foči.

Vlasnik "Špilje" I. K. obavijestio je policijsku stanicu u Foči da je u njegov ugostiteljski objekat ušao D. M. i prijetio mu da će ga ubiti i da je nogom polomio staklo na rashladnoj vitrini.

U policiji su rekli da je u toku dokumentovanje predmeta.

Uhapšeni D. M. je odranije poznat policiji. R. Đ. 

Prevaren za posao

DOBOJ - Policiji je jedan Dobojlija prijavio  da ga je nepoznata osoba  prevarila za posao koji nije dobio iako je uplatio određeni iznos  novca.

On je u prijavi naveo da je putem telefona dobio ponudu za posao u inostranstvu i na ime određenih troškova uplatio traženi iznos novca. Nakon što je uzeo novac ponuđač posla nije želio da mu se javi radi daljeg razgovora. Policija radi na rasvjetljavanju ove prevare. Sl. P.

Ukradeni sklopovi kompresora

DOBOJ - Iz prostorija kompresorske stanice u krugu preduzeća "Plastmo" a.d. Modriča, u periodu od maja do novembra ove godine, nepoznate osobe su demontirale i odnijele spoljne i unutrašnje sklopove kompresora za vazduh zajedno sa glavom i ventilatorom.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je da je na taj način pričinjena šteta od oko 10.000 maraka.                                          Sl. P.

Provalnici odnijeli televizor

ISTOČNO SARAJEVO - Nepoznati provalnici ukrali su televizor vrijedan oko 300 maraka iz kladionice "Milenijum", koja je smještena u ugostiteljskom objektu "Teša", u Istočnom Sarajevu, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti u ovom gradu.

U saopštenju se navodi da su provalnici u objekat ušli tako što su polomili cilindar na ulaznim vratima. N. T.

Nestale 32 sadnice

PRIJEDOR - Nepoznata osoba ukrala je 32 sadnice iz rasadnika ukrasnog drveća u mjestu Gornja Puharska, kod Prijedora, saopšteno je u petak iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

U saopštenju se dodaje da je šteta procijenjena na oko 375 maraka i da je istraga na pronalasku počinilaca ovog krivičnog djela u toku. N. T.

Uhapšeno devet lica zbog krađa i falsifikovanja

LAKTAŠI - Policija je uhapsila devet lica zbog sumnje da su počinili osam krivičnih djela na području Laktaša, saopšteno je u petak iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti.

"Glas Srpske" saznaje da su uhapšeni: Ognjen Marković (31), Goran Gidumović (21), Nemanja Vučenović (24), Zoran Popović (39), Saša Grujić (29) svi iz Banjaluke, Mirko Raca (19), Živko Majstorović (21) i Drago Mihajlović i Borislav Mihajlović iz Laktaša.

Oni se terete da su odvojeno počinili obmanu pri dobijanju kredita, teške krađe i krađe, falsifikovanje isprave i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

U Centru javne bezbjednosti, navodeći inicijale osumnjičenih su rekli da su oni pušteni da se brane sa slobode. N. T.

Zatečeni u krađi bakra s Gradske vijećnice

NOVI GRAD - Policija je privela dva maloljetnika i Miloša D. (19) iz Novog Grada, koje je zatekla da sijeku bakar sa krova Gradske vijećnice, saznaje "Glas Srpske".

Tom prilikom policija je pronašla torbu u koju su namjeravali da stave ukradeni bakar.

U policiji su rekli da će maloljetnici biti ispitani uz prisustvo radnika iz Centra za socijalni rad i roditelja. N. T.

Pretukla ga maloljetna braća

TUZLA - Trojica maloljetne braće u četvrtak su u Bukinju kod Tuzle napali i pretukli R. J. (43) kojem su nanijeli povrede zbog kojih je zadržan na liječenju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Napadu je prethodila svađa između R. J. i maloljetnog I. A. (17). Poslije svađe I. A. je pozvao svoju braću K. A. (16) i E. A. (14), poslije čega su svi zajedno napali R. J. kojem su nanijeli povrede najvjerovatnije udarcima metalnim predmetom.

Ljekarska pomoć ukazana je i I. A. kod kojeg su ljekari konstatovali lakše povrede. Maloljetnici su, u prisustvu roditelja saslušani u policijskoj stanici. G. O.

Starica se povrijedila zbog ljubavnog zanosa zeta i kćerke

TUZLA - Starica čiji identitet nije saopšten povrijeđena je dok je pokušavala da provali u sobu u kojoj su spavali njena kćerka i zet misleći da su se potukli, saopšteno je iz policije u Tuzli.

Starica se isjekla po rukama pa su morali da je odvezu u bolnicu da ne bi iskrvarila.

Izvor blizak istrazi je rekao da je starica čula zvukove "ljubavnog zanosa mladog bračnog para" koje je pogrešno protumačila i pomislila da se tuku.

Inače, njena kćerka i zet su tog dana stigli u goste kod nje i odlučili da prespavaju. N. T.

Kinez utajio porez u iznosu od 64.000 KM

SARAJEVO - Protiv Lia Čunkinga (45) iz Kine Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu zbog sumnje da 2007. godine nije prikazao PDV u iznosu od 64.044. marke i za taj iznos oštetio budžet, saopšteno je iz Tužilaštva.

Optuženi se tereti da je kao direktor i odgovorna osoba u preduzeću "Džindži i Houjunu" iz Sarajeva, u namjeri da izbjegne porez, u prijavi za januar 2007. godine naveo neistinite podatke o ostvarenom prometu. On u PDV prijavama za pomenuti mjesec nije iskazao sav ostvareni promet, odnosno nije prikazao navedenu realizaciju iz maloprodaje i veleprodaje. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. G. O.

Mostarci počinili sedam krađa u Italiji

MILANO - Italijanska policija uhapsila je trojicu državljana BiH J. U. (25), D. D. (27) i M. K. (27), svi iz Mostara, zbog sumnje da su počinili sedam krađa na području od Milana do Verone.

Oštećeni su policiji prijavili da su sumnjivci viđeni u "mercedesu" kabrioletu smeđe boje.

Policija ih je zaustavila i prilikom pretresa kod njih pronašla nekoliko računara i drugu tehničku opremu, za koje se sumnja da su ukradeni tog dana u sedam provala.

Od uhapšenih su oduzeta i dva uređaja za ometanje centralnog zaključavanja automobila. Oni su prebačeni u zatvor u Veroni, a ročište im je zakazano za 7. novembar. G. O.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana