Crna hronika - ponedjeljak - 12. jul

Glas Srpske
Crna hronika - ponedjeljak - 12. jul

Ubica Luka Perić u bjekstvu

PELAGIĆEVO - Luka Perić (46) iz mjesta Porebrica u opštini Pelagićevo nalazi su u bjekstvu od petka naveče, kada je sa dva hica iz automatske puške ubio sugrađanina Zorana Tomića (50) ispred motela "Akapulko".

Policija Pelagićeva intenzivno traga za Perićem, a za njim je raspisana i potjernica MUP-a RS.

Još nije jasan motiv ubistva jer su Perić i Tomić zajedno večerali i razgovarali u restoranu "Točak" u Lončarima kod Donjeg Žabara, vlasništvo ubijenog Tomića.

- Bio je to normalan razgovor, u kojem je pokojni Zoran dogovorio da mu Luka obezbijedi neke košnice za pčele, a njega i njegovog prijatelja počastio je pićem i večerom - ispričao je "Glasu Srpske" očevidac.

Perić je poznat policiji po krivičnim djelima, a navodno je zbog toga i protjeran iz Austrije. V. S.

Na Borji pronađen leš nestalog Banjalučanina

TESLIĆ - Teslićkoj policiji u subotu je prijavljeno da je na Borji pronađen leš nepoznatog muškarca u raspadanju, saopšteno je juče iz CJB Doboj.

Izvor "Glasa Srpske" blizak istrazi rekao je da je istragom utvrđeno da je najvjerovatnije riječ o Mihailu A. (51) iz Banjaluke, čiji je nestanak prijavljen prije godinu. Pored ostataka tijela nađena je torba sa stvarima, a na tijelu i kostima nisu bili vidljivi tragovi nasilja.

U policiji su istakli da je uviđaj obavila teslićka policija uz prisustvo mrtvorzornika, koji se nije mogao odrediti o uzroku smrti, da li je nasilna ili prirodna. N. T.

Potvrđena optužnica za ubistvo komšije

BANjALUKA - Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu Okružnog tužilaštva koja Ostoju Trubarca (71) tereti za ubistvo komšije Milorada Trubarca.

Okružno tužilaštvo Banjaluka, kancelarija u Prijedoru, tereti Trubarca da je 11. maja oko 7.30 časova u selu Mlječanica kod Kozarske Dubice ubio komšiju Milorada Trubarca iz lovačke puške pucajući u njega sa udaljenosti od tri metra u dvorištu njegove kuće. Pogodio ga je u predjelu glave i tijela sa 13 projektila sačme.

Ostoja i Milorad su bili u zavadi više od 20 godina. Prema riječima mještana Mlječanice, Milorad i Ostoja Trubarac su prije nekoliko godina imali sukob oko voćnjaka i međe, što je moguć uzrok tragedije. N. T.

Djevojka prijavila da su je silovala tri muškarca

PRIJEDOR - Dženana Ć. iz Kozarca prijavila je policiji da su je silovala tri nepoznata lica u subotu u Kozarcu, saznaje "Glas Srpske" od izvora bliskog istrazi.

Dženana je vozilom išla prema kući i zbog mučnine u jednom trenutku je stala na putu u Kozarcu da se odmori. U prijavi je navela da su u tom trenutku naišla tri nepoznata muškarca koja su je otela i silovala, poslije čega su pobjegli.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, djevojka nije povrijeđena i nema tragova nasilja nad njom. U policiji su naveli da im je djevojka Dž. Ć. prijavila da je silovana i u toku su provjere navoda iz prijave i istraga ovog događaja. N. T.

U "Neretvi" zaplijenjeno 6,5 kg heroina, danas više o akciji

DOBOJ - Dobojska policija je u okviru akcije "Neretva" od petka do nedjelje zaplijenila oko 6,5 kilograma heroina i deset hiljada KM, te uhapsila 12 lica, a više informacija biće saopšteno danas na konferenciji za novinare u CJB Doboj.

Zaplijenjena droga je visoke čistoće, a u okviru akcije pretreseno je 13 lokacija i traga se za još dvije osumnjičene osobe. Oduzeto je i više od dva kilograma smjese za povećanje obima heroina, oružje, municija, veći broj vozila... N. T.

Teže povrijeđen motociklista

MODRIČA - Motociklista R. A. (71) teže je povrijeđen u subotu u sudaru sa "mercedesom" koji je vozio G. N. (44) u mjestu Skugrić kod Modriče, saopšteno je juče iz CJB Doboj. U policiji navode da će uzrok ove nesreće biti utvrđen istragom i vještačenjima tragova, a povrijeđeni je prebačen u bolnicu. N. T.

Troje povrijeđeno u sudaru "opela" i "golfa"

MRKONjIĆ GRAD - Lazarela Petković (23) iz naselja Kotor, udaljenog četiri kilometra od Mrkonjić Grada, zadobila je teže povrede u sudaru "golfa 2" i "opela korse".

Njoj je polomljena nadlaktica desne ruke i poslije ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja u Mrkonjić Gradu i Kliničkom centru u Banjaluci upućena je na kućno liječenje.

Slična je situacija i sa supružnicima Jankom (65) i Borkom (57) Tešanović iz Mrkonjić Grada, koji su zadobili lakše povrede u vozilu "opel korsa". Oni su poslije ukazane ljekarske pomoći upućeni na kućno liječenje. S. D.

Uhapšen po potjernici Interpola

BIJELjINA - Bijeljinska policija uhapsila je u subotu državljanina Srbije, N. B. (31) iz Sombora, za kojim je bila raspisana Interpolova međunarodna potjernica od strane MUP-a RS. Iz bijeljinskog Centra javne bezbjednosti juče je saopšteno da je uhapšeni predat u nadležnost Suda BiH ne navodeći više detalja.  N. T.

Pucao na kradljivce kokoški i zaradio prijavu

PRIJEDOR - Sanel Kahtren iz Prijedora pucao je iz pištolja na Dejana Zečevića jer je, kako je priznao policiji, Zečević u subotu ušao u njegovo dvorište da krade kokoške, saznaje "Glas Srpske" u policiji.

Iz CJB Banjaluka juče je rečeno da je policiji u Prijedoru D. Z. prijavio da je na njega pucalo nepoznato lice. Istragom je utvrđeno da je pucao S. K., koji je priznao, i on će se teretiti za izazivanje opšte opasnosti.

Izvor blizak istrazi je ispričao da je Zečević sa društvom roštiljao na Sani u blizini kuće Kahtrena i da su on i još nekoliko osoba krenuli u krađu kada im je nestalo mesa. N. T.

Pronađeno tijelo ribolovca

ČAPLjINA - Tijelo nestalog ribolovca Mirsada Tucakovića (39) iz Čapljine pronađeno je u subotu u 13.50 časova u rijeci Neretvi, saopšteno je juče iz policije. Prema prijavi supruge, Tucaković je nestao 9. jula kada je otišao na Neretvu da lovi ribu.

Sudar "golfa" i "rovera"

ZENICA - U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila u Zenici jedno lice je lakše povrijeđeno, rekli su juče u policiji. U sudaru su učestvovali "golf" kojim je upravljao F. B. i "rover", za čijim volanom je bio N. M. U nesreći je A. B., suvozač u "golfu", zadobila lakše tjelesne povrede.

Gorjele deponije smeća

BIHAĆ - U mjestu Gorjevac u opštini Bihać i naselju Polje u opštini Cazin u subotu su gorjele deponije smeća, a intervencijom vatrogasaca požari su ugašeni, saopšteno je juče iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana