Crna hronika - 24. septembar

Glas Srpske
Crna hronika - 24. septembar

"Ružno me pogledao u tramvaju"

SARAJEVO - Sead Šećerović iz Novog Pazara priznao je poslije hapšenja napad na Miltiadesa Bećirbegovića, a kao motiv je naveo da ga je ovaj ružno pogledao u tramvaju, rečeno je na jučerašnjoj posebnoj pres-konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo.

Napad na Ratku Kos za sada nije priznao, iako zbog sličnog načina postoje indicije da je odgovoran i za to, a više detalja biće poznato poslije završene kriminalističke obrade.

Šećerović je iz zatvora u Srbiji izašao 16. avgusta, gdje je odležao dvije i po godine zbog sličnog napada nožem. Od izlaska iz zatvora do 26. avgusta na području Novog Pazara na sličan način, ubodima nožem u vrat i leđa, napao je još šest osoba poslije čega je pobjegao u Crnu Goru, a potom u BiH.

Šećerović je u Njemačkoj izveo 17 sličnih napada i tamo je osuđen na šest godina zatvora. M. K.

Počinje suđenje za ubistvo Garića

DOBOJ - U Okružnom sudu u Doboju sutra počinje suđenje Rajku Saviću iz Doboja, optuženom za ubistvo potpredsjednika Skupštine opštine Doboj i predsjednika OO SDS Branislava Garića.

On je, prema navodima optužnice, 26. aprila oko 13.15 časova u prostoriji Opštinskog odbora SDS-a ubio Garića iz pištolja "bereta 9000 S", kalibra devet milimetara, ispalivši u njega pet metaka sa udaljenosti od oko metar i po.

Usljed teških povreda, Garić je podlegao na licu mjesta. Sl. P.

Povrijeđen motociklista

LAKTAŠI - Motociklista Mladen Mitrović (24) teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 19 časova u Nemanjinoj ulici u Laktašima, rečeno je juče u CJB Banja Luka.

Do nesreće je došlo kada je Milan Milanović (46) iz Beograda, automobilom "škoda fabija" udario motocikl "jamahu", bez registarskih oznaka, kojom je upravljao Mitrović.

Pošto su prebačeni u bolnicu u Laktaše, Mitrović je pokušao da napadne Milovanovića, pa je policija morala da reaguje. G. O.

Ukradeno 7.000 franaka

BIJELjINA - U mjestu Dvorovi kod Bijeljine nepoznata lica su preksinoć provalila u kuću vlasništvo M. Š. (32) i ukrala sedam hiljada švajcarskih franaka i televizor, potvrđeno je juče u CJB Bijeljina. G. O.

Lopovi iz kuće u Mrkonjić Gradu ukrali 400 maraka

MRKONjIĆ GRAD - Miša Kojić (25) iz Mrkonjić Grada prijavila je Stanici javne bezbjednosti u ovom mjestu provalu u svoju kuću u Karađorđevoj ulici i krađu 100 evra, 200 maraka i mobilnog telefona.

Krađa se dogodila u večernjim časovima prije dva dana, kada je Kojićeva bila odsutna iz kuće. Lopovi su provalili prozor na kupatilu, ušli u kuću i ukrali novac i telefon. Uviđaj je obavila kriminalistička policija iz Mrkonjić Grada. S. D.

Dvoje teško povrijeđeno u sudaru kod Bijeljine

BIJELjINA - Vozač automobila "nisan" B. R. (50) i njegov suvozač B. R. (50) teško su povrijeđeni kada su se sudarili sa vozilom "opel astra" u bijeljinskom naselju Batković, saopšteno je juče iz bijeljinske policije.

U policiji su dodali da je lakše povrijeđena M. N. (18) iz Bijeljine, koja se nalazila u "opelu", za čijim je upravljačem bio P. T. Vozač "nisana" zadobio je prelom noge, a njegov suvozač prelom ruke. N. T.

Tukli se šipkama i kamenicama

TREBINjE - Policija iz Trebinja podnijela je Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj protiv L. K. (26), N. R. (30), J. T. (26) i A. N. (18), svi iz Bileće, zbog sumnje da su 7. avgusta u naselju Jezerin u tuči koristili metalne šipke i kamenice, navodi se u jučerašnjem saopštenju iz CJB Trebinje. G. O.

Prijava zbog udaranja

VIŠEGRAD - Policija iz Višegrada podnijela je prekršajnu prijavu protiv S. R. (60) zbog toga što je fizički napao M. B. (57) udarivši je pesnicom u grudi, rečeno je juče u CJB Istočno Sarajevo. G. O.

Bespravno isjekli šumu

KOTOR VAROŠNepoznate osobe bespravno su isjekle određenu količinu bukove šume na parcelama Dubrave i Kuburiše u mjestu Maslovare, saopšteno je iz banjolučke policije. Policiji je bespravnu sječu prijavio mještanin iz okoline Kotor Varoša. N. T.

Optuženi za pranje novca

SARAJEVO  - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Alana Kamberovića (37) i Haske Klopić (31) iz Orašja, koja ih tereti za saizvršioce u pranju novca, saopšteno je juče iz ovog tužilaštva.

Oni su optuženi da su kao ovlašćene osobe za zastupanje "Metalorada" iz  Brčkog od 10. juna do 15. septembra 2005. godine preko transakcionog računa "oprali" 5.679.985 maraka i novac pustili u redovno poslovanje preduzeća "MG Mind" kao "čist", lažno prikazujući da je između "Metalorada" i "MG Minda" bilo prodaje robe u veleprodaji.

"Metalorad" nije imala nikakve knjigovodstvene niti pomoćne evidencije, a izvršeno je 280 navodnih uplata "MG Mindu". N. T.

Ubila muža, pa tijelo bacila u septičku jamu

ZENICA - Zenička policija uhapsila je u utorak uveče B. N. (31) iz Poljske zbog sumnje da je ubila muža F. B. (50), saopšteno je juče iz policije u Zenici.

- Tijelo F. B. pronađeno je u septičkoj jami i prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija i utvrđeno vrijeme nastanka smrti - izjavila je portparol zeničke policije Aldina Ahmić.

Ahmićeva je potvrdila da se sumnja da je F. B. ubijen u martu ili aprilu i da policija nije imala prijavu o njegovom nestanku, s obzirom na to da se radilo o privredniku koji je živio na relaciji BiH - Poljska. N. T.

Vezali starca i ukrali puške, novac i automobil

GORNjI VAKUF - Dva maskirana i naoružana lica ukrala su u noći između utorka i srijede iz porodične kuće Davida Grbeša (74) iz mjesta Poprlica u Gornjem Vakufu sedam pušaka, novac i automobil "mazdu", javila je Srna.

Razbojnici su provalili u kuću i poslije vezivanja, odnijeli su tri lovačke puške, dva karabina, pušku sačmaru, automatsku pušku "tomson", saopšteno je juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Uhapšen Srbijanac po potjernici Interpola

SARAJEVO - Službenici Granične policije BiH uhapsili su u utorak na Međunarodnom graničnom prelazu Bratunac, na ulazu u BiH, državljanina Srbije P. M, na osnovu međunarodne potjernice Interpola Sarajevo.

Iz Granične policije BiH napominju da je za P. M, koji je predat Sudu BiH, utvrđeno da je za njim raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva.

Na Međunarodnom prelazu Hum na ulazu u BiH pripadnici Jedinice granične policije Hum su u utorak uhapsili S. J. državljanina BiH zbog ugrožavanja javnog saobraćaja. On je službenicima Odjeljenja sudske policije Trebinje. N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana