Crljić saslušan u Tužilaštvu

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Direktor banjalučke firme "Sineks laboratorija" i vlasnik "Akva lab" Sani Crljić, koji je juče uhapšen u okviru istrage protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića saslušan je u Republičkom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama Crljić je negirao krivicu, a uskoro se očekuje i odluka tužilaštva o prijedlogu za određivanje pritvora.

Nezvanično, on je uhapšen zbog sumnje  da je učestovao u nezakonitoj nabavci medicinske opreme vrijedne više od 50.000 KM. Izvor blizak istrazi je rekao da je on u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut za javno zdravstvo zaključivao ugovore po direktnoj pogodbi i tako pomagao nezakonitu kupovinu preskupe opreme. Među opremom su bile zaštitne maske za borbu protiv virusa korona.

- Prema Zakonu direktnom pogodbom mogla se nabavljati oprema vrijedna do 6.000 KM, a u ovom slučaju taj iznos je daleko premašen. Cijena pojedine opreme, među kojima i maski višestruko je uvećana u odnosu na stvarnu nabavnu. Sumnja se da je "Sineks laboratorija" nabavljala zaštitne maske po 16, a Institutu prodavala za 69 feninga bez PDV-a - rekao je naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana