Ćosić o paljenju dva automobila na Palama

Srna
Ćosić o paljenju dva automobila na Palama

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pozvao je nadležne policijske organe da što prije rasvijetle slučaj koji je noćas uznemirio građane opštine Pale, a u kome su dva automobila izgorjela.

Ćosić je pozvao nadležne da pronađu počinioce i naručioce ukoliko se potvrdi da je riječ o namjernoj paljevini.

"Ovakvi i slični slučajevi napada na tuđu imovinu su, nažalost, česta pojava na Palama i krajnje je vrijeme da se tome stane u kraj. Vjerujem da će policija i druge nadležne institucije uraditi svoj posao i da će počinioci, ali i naručioci, biti pronađeni i sankcionisani", rekao je Ćosić.

On je istakao da ne postoje razlozi koji mogu opravdati ovakvo djelovanje, koje unosi nemir i zabrinutost među stanovništvo opštine Pale i cijelog grada Istočno Sarajevo.

Navodeći da, nažalost, uprkos trudu policije, postoje ovakvi slučajevi na Palama koji su ostali nerazjašnjeni, Ćosić je poručio da ništa ne može opravdati ugrožavanje cijele zajednice.

"Materijalna šteta se može nadoknaditi, ali ako dođemo u situaciju da gubimo živote, da nastrada neki slučajni prolaznik ili bilo šta slično, to je tačka sa koje nema povratka", upozorio je Ćosić.

On je napomenuo da je grad Istočno Sarajevo, zajedno sa šest opština koje ga čine, jedno od najljepših mjesta za život u Republici Srpskoj i naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da tako i ostane.

Na Palama su noćas gorjela dva automobila "škoda", od kojih je jedno izgorjelo u potpunosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana