Član Šmitovog kabineta „kavasakijem” udario dvije djevojčice

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Član kabineta Kristijana Šmita Markus Morgner, nedavno je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su teške tjelesne povrede zadobile dvije maloljetnice, potvrđeno je za više federalnih medija.

Nesreća se dogodila 12. novembra u Sarajevu, na pješačkom prelazu nedaleko od OHR-a čiji je zaposlenik Morgner, inače njemački državljanin.

Morgner je vozeći motocikl “kavasaki” oko 18.30 časova “oborio” G.F. (15) i K.E. (16) koje su prelazile ulicu dok je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake.

Djevojčice su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i upućene u Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje su im konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno prelomi. G.F. je zadržana na daljem liječenju, a K.E. je nakon ukazane ljekarske pomoći upućena na kućno liječenje.

-Policija je obavila uviđaj po ovlašćenju dežurnog tužitelja te pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavlja dalji rad na dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovu saobraćajnu nezgodu u kojoj su dva pješaka zadobila teške tjelesne povrede - rečeno je za Kliks iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznaje Istraga.ba, Morgner neće odgovarati u BiH jer se već pozvao na diplomatski imunitet.

Kod Morgnera nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi prilikom alkotestiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana