Četvoro poginulo u prevrtanju golfa

Goran Obradović
Četvoro poginulo u prevrtanju golfa

SOKOLAC - Aleksandar Golubović (38) i tri devetnaestogodišnje djevojke Milica Dobrilović, Svjetlana Komlenović i Nadežda Debelnogić, svi iz Sokoca, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju uveče u Bjelosavljevićima kod Sokoca.

Do tragedije je došlo u nedjelju oko 22 časa na magistralnom putu Rogatica - Podromanija u mjestu Bjelosavljevići, kada je Golubović izgubio kontrolu nad "golfom 5" i prevrnuo se.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da se nesreća najvjerovatnije dogodila kada je za sada nepoznati vozač "golfa 5" zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom.

- Usljed toga je došlo do zanošenja vozila, slijetanja sa kolovoza i prevrtanja na krov. Tokom uviđaja, tijela djevojaka pronađena su van vozila, a tijelo mladića nađeno je između prednjeg i zadnjeg sjedišta. Zbog toga još nije utvrđeno ko je upravljao automobilom - navodi se u saopštenju iz CJB Istočno Sarajevo.

Tijela stradalih prevezena su u mrtvačnicu Kliničkog centra Kasindo, gdje će biti obavljena obdukcija. Vozilo će biti upućeno na vještačenje kako bi se utvrdila njegova ispravnost i uzrok nesreće.

Kako nezvanično saznajemo, oni su se u nedjelju uveče vraćali iz Rogatice kući u Sokolac, a automobilom je, kako se pretpostavlja, upravljao Golubović koji je njegov vlasnik. Mještanin Bjelosavljevića ispričao je da je u nedjelju uveče čuo četiri eksplozije, ali da nije znao šta se desilo.

- Pogledao sam kroz prozor i od ograde nisam ništa vidio. Kada sam izašao ispred kuće vidio sam automobil na livadi pored puta i tijela oko njega. Prvo smo vidjeli dva tijela oko vozila i jedno unutra. Tek kada su se komšije čule sa porodicama stradalih, saznali smo da je još jedna osoba bila u automobilu - istakao je pomenuti mještanin.

On je dodao da su poslije više od jednog časa na udaljenosti od 30 metara od mjesta nesreće pronašli tijelo još jedne djevojke. Mještani pričaju da su na ovom putu česte saobraćajne nesreće, ali da se na području sokolačke opštine nikada nije desila ovakva tragedija.

Svjetlana Komlenović je bila uspješan sportista i članica smučarskog kluba "Glasinac".

- Komlenovićeva je prošla sve selekcije u našem klubu i donijela brojne medalje sa raznih takmičenja. Medalje je osvajala na prvenstvima Srbije, Republike Srpske i BiH i na više memorijalnih takmičenja i kupova. Upravo se spremala za odlazak na jedno veliko međunarodno takmičenje. Kao članica reprezentacije BiH trebalo je da nastupi na takmičenjima u biatlonu, koja će se održati u okviru Evropa kupa u Italiji, Švedskoj i Rusiji - ispričao je trener smučarskog kluba Glasinac Milomir Borovčanin.

Skupština opštine Sokolac utorak je proglasila danom žalosti, te je naloženo spuštanje zastava na pola koplja na svim privrednim i javnim institucijama. U svim ugostiteljskim objektima juče i danas je zabranjeno puštanje muzike, što će kontrolisati komunalna policija.

Crni vikend

Osim tragedije u Bjelosavljevićima, u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u petak, subotu i nedjelju na putevima u BiH poginulo je još šest osoba, dok je više od 20 povrijeđeno. U subotu nešto poslije ponoći u Šipovu poginuli su Vladimir Jović (24) i Goran Stupar (40), obojica iz Šipova, a pet osoba je teško povrijeđeno.

U petak uveče i na magistralnom putu Prnjavor - Klašnice u mjestu Potočani poginuo je pješak Mitar Popadić (51).

U Trebinju je u nedjelju ujutro poginuo Petar Ivković, a dva njegova saputnika su teško povrijeđena. Dva autobusa su se sudarila u subotu oko osam časova na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, a tada je povrijeđeno 13 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana