Četvoro mladih povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Trebinja: Išli sa piknika pa sletjeli s puta

Nevena Reljić
Četvoro mladih povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Trebinja: Išli sa piknika pa sletjeli s puta

TREBINjE - Trebinjac Marko B., suvozač u “reno kliju”, teško je povrijeđen, a tri njegova prijatelja zadobila su lakše povrede kada su automobilom “reno klio” udarili u podnožje brda u Biogradu kod Trebinja, saznaje “Glas Srpske”.

Nesreća se dogodila juče ujutro na putu Trebinje - Dubrovnik. Nezvanično, osim Marka, u automobilu su bili njegovi sugrađani Srđan R., Miloš R. te Sergej T. koji su lakše povrijeđeni. Svi učesnici ove nesreće su mlade osobe, u ranim dvadesetim godinama.

Marko je nakon ukazane prve pomoći zbog težine povreda prevezen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, gdje se ljekari bore za njegov život. Nezvanično saznajemo da se nesreća desila kada su se četvorica prijatelja vraćala kući sa roštiljanja.

Izvor blizak istrazi je rekao da se pretpostavlja da su bili u alkoholisanom stanju. Ipak, detalji će biti poznati nakon što se sprovede istraga i urade neophodna vještačenja.

Iz Policijske uprave Trebinje potvrdili su da se ova nesreća desila 26. aprila iza ponoći.

- U nesreći je učestvovao “reno klio” u kome su bile četiri osobe, od kojih su tri povrijeđene lakše, a jedna teže. Teže povrijeđeni je prevezen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici - saopštili su iz Policijske uprave Trebinje ne navodeći druge detalje.

Istakli su da će okolnosti ove nesreće kao i uzrok biti poznati nakon što se završi istraga. Trebinjci kažu da odavno nije zabilježena ovako teška nesreća u kojoj su povrijeđene mlade osobe.

Osim ove, na području Hercegovine tokom vikenda dogodila se i  saobraćajna nesreća u mjestu Orah kod Bileće.

Prema policijskom saopštenju, do ove saobraćajne nesreće došlo je u petak oko 21 čas, kada su se sudarili “golf” koji je vozio M. G. i “pasat” kojim je upravljao Ranko D. iz ovog mjesta. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Saznajemo da je vozač “pasata” Ranko D. najvjerovatnije izazvao saobraćajku, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Policija ga je nedugo potom pronašla i alkotestiranjem utvrdila da ima 1,63 promila alkohola u krvi.

Alkohol

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je policija tokom vikenda iz saobraćaja isključila 37 osoba u istočnoj Hercegovini zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su sedmorica uhapšena, a najveća izmjerena količina alkohola u krvi bila je 2,92 promila. U policiji ističu da je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća vožnja pod uticajem alkohola te apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana