Četvorka prijavljena tužilaštvu: Raznim muljažama oštetili preduzeće za 1,2 miliona KM

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Biznismen Saša Kondić osumnjičen je da je nezakonitim postupanjem firmi pričinio štetu od oko 1.2 miliona, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Osim njega za iste nezakonitosti  osumnjičeni su i Danijel Karalić, Igor Jovanović i Jovica Predojević, koje terete da su krivično djelo počinili kao saizvršioci.

Navodeći inicijale iz Policijske uprave Banjaluka, saopšteno je da su protiv pomenutih podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Istakli su da se S.K. iz Banjaluke tereti se za krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju", a  D.K., I.J. i J.P., svi iz Banjaluke za tri krivična djela saizvršilaštvo. 

- Lice S.K. se sumnjiči da je u avgustu 2020. godine, kao direktor i predsjednik Upravnog odbora jednog privrednog društva iz Banjaluke, potpisao Odluku o prodaji nekretnine, u kojoj je konstatovano da predmetna nekretnina ne čini imovinu velike vrijednosti za privredno društvo, tako da prodaja nije u nadležnosti skupštine privrednog društva. Na osnovu navedene Odluke potpisan je Ugovor o prodaji nekretnine jednom pravnom licu iz Banjaluke za 1.200.000 KM, koji iznos kupac nikada nije isplatio privrednom društvu - stoji u saopštenju.

Dodaje se da je na osnovu rješenja Okružnog privrednog suda u Banjaluci u maju 2021. godine izvršeno je vještačenje kojim je utvrđeno da je na dan potpisivanja Ugovora predmetna nekretnina predstavljala veliku vrijednosti za privredno društvo. 

- Lica D.K. kao član Upravnog odbor privrednog društva, I.J. kao direktor pravnog lica i J.P. kao punomoćnik direktora pravnog lica se sumnjiče da su zajedničkim dogovorom i djelovanjem sa D.K., omogućili potpisivanje kupoprodajnog ugovora iako su znali da kupac neće isplatiti dogovoreni iznos novca. Ovim krivičnim djelima privrednom društvu je pričinjena materijalna šteta u iznosi od 1.200.000 KM - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana