Četvorka iz Prijedora počinila 11 krađa i ukrala 4.630 KM

N.T.
Četvorka iz Prijedora počinila 11 krađa i ukrala 4.630 KM

PRIJEDOR - Četvorica prijedorčana uhapšena su u policijskoj akciji "Huper" zbog sumnje da su počinili više krađa te ukrali oko 4630 maraka, određenu količinu goriva i alkoholnih pića, dok saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Adis  Dž. (19) iz Kevljana, Fadil J. (18) iz Kozarca, Almin H. (20) iz Trnopolja te Ramo V. (24) iz Kevljana.

Kako je saopštila policija navodeći inicijale, terete ih da su počinili 13 krivičnih djela, a kod njih je pronađeno oružje i municija.

Policija ih tereti da su u proteklih nekoliko mjeseci iz motornih vozila otuđivali akumulatore i pogonsko gorivo, iz stambenih objekata alkoholna pića.

- Na teret im se stavlja i da su u toku noći između 13. i 14. decembar, iz ugostiteljskog objekta u Petrovom Gaju, iz aparata za igre na sreću, otuđili metalne kutije u kojima se nalazio novac u iznosu od 4.630 maraka. Istakli su da je kriminalističkom obradom utvrđeno  da su osumnjičeni R.V. i A.Dž. počinili krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok su osumnjičeni A.Dž., F.J. i A.H. počinili ukupno 11 krivičnih djela krađa i teška krađa od kojih jedno u pokušaju-saopštila je PU Prijedor.

Istakli su da su pretresom kobjekara koji koriste osumnjičeni pronađni ukradeni predmeti, kao i puške i municija te oko 3.580 KM u različitim apoenima.

- Pronađene su i dvije automatske puške, dvije poluautomatske puške, bajoneti, optički nišan, veća količina puščane municije, pancirni prsluk, metalne kutije iz aparata za igre na sreću. Zaplijenjeni su i kanisteri za gorivo, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku-rekli su u PU Prijedor.

Pojasnili su da će oduzeti sudskom naredbom deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih lica biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana