Četiri godine od ubistva sarajevskih policajaca, osumnjičene tri osobe

Srna
Foto: Anadolija

SARAJEVO - Četiri godine nakon ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su stradali na današnji dan u Sarajevu prilikom obavljanja službene dužnosti, istražne radnje su pri kraju, a Tužilaštvo BiH ima tri osumnjičene osobe.

Šehović i Vujinović su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale ukrasti automobil u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Ova dvojica policajaca su nastojeći da spriječe razbojnike u njihovoj namjeri brutalno likvidirani hicima iz automatske puške.

Istraga je dovela do Save Marinovića koji je krajem jula ove godine izručen BiH i trenutno se nalazi u KPZ-u u Sarajevu.

Marinović je bio u Njemačkoj u zatvoru zbog drugih krivičnih djela, a njemu je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor i za njim raspisao međunarodnu potjernicu.

Trag je do Marinovića odveo nakon što se policiji predao Aleksandar Macan, koji je, takođe, osumnjičeni u ovom procesu. On je svjedočio da je bio na mjestu ubistva navodeći da je Marinković pucao.

Treći osumnjičeni je Marko Trifković Žižan, koji je hapšen u predmetu "Volan", koji je i intenziviran nakon ubistva sarajevskih policajaca i sumnje da je sve povezano sa krađom automobila, da bi na kraju bio uhapšen i osumnjičen i u ovom predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana