Čamber tužiocu nudio sporazumno priznanje krivice za ubistvo Savanovića

Nebojša Tomašević
Čamber tužiocu nudio sporazumno priznanje krivice za ubistvo Savanovića

BANjALUKA - Dalibor Čamber (47) iz Laktaša, optuženi za ubistvo Duška Savanovića (24) i ranjavanje Alekse Babića, još u aprilu je nudio Okružnom tužilaštvu da zaključe sporazum o priznanju krivice.

Ovaj prijedlog je na današnjem suđenju kao dokaz predao njegov advokat Miloš Paleksić.

Kako saznajemo u tom sporazumu nije bila određena kazna, a optuženi od tužioca nikada nije dobio odgovor na  prijedlog da razgovaraju o priznanju. Osim sporazuma, Čamberov branilac kao dokaze je sudu između ostalog predao i medicinsku dokumentaciju o njegovim povredama.

Kao dokazi odbrane ranije su predloženi i neuropsihijatrijsko vještačenje Čambera, kao i vještačenje povreda koje je zadobio kobne večeri. Ti dokazi trebalo bi da budu izvedeni na sledećem ročištu zakazanom za kraj avgusta.

Prema optužnici, Čamber je zločin počinio u novogodišnjoj noći, 31. decembra prošle godine oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe „NIS Petrol“ u Trnu.

Tu je došlo do sukoba između njega i Milana Đuđevića   s jedne te Babića i  Savanovića s druge strane. Čamber je tokom sukoba prvo pucao na „mercedes“ u kojem su bili Savanović i Babić, da bi nakon njihovog zaustavljanja i izlaska iz auta pucao na Babića i pogodio ga u lijevo stopalo te krenuo za njim. Savanović je tada krenuo za Čamberom te ga udario  pesnicom u glavu i oborio na asfalt.  Kada je pao na leđa Čamber je ispalio hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva do tri metra od njega. Savanović je preminuo u bolnici.  Đurđević je priznao krivicu te je osuđen na godinu zatvora za pomoć učiniocu krivičnog djela. On je nakon zločina odvezao Čambera s lica mjesta te mu pomogao da sakrije pištolj i druge tragove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana