Brković uhapšen u autobusu na granici

J. S.
Brković uhapšen u autobusu na granici

BANjALUKA - Bivši šampion BiH u kik-boksu i osumnjičeni u okviru akcije "Kodeks" Luka Brković uhapšen je danas na graničnom prelazu Gradiška u autobusu koji je krenuo iz Dortmunda za Neum, potvrđeno je "Glasu Srpske".

U Graničnoj policiji kazali su, navodeći inicijale, da je Brković uhapšen na ulazu u BiH.

- Graničnim provjerama je utvrđeno da su za putnikom L. B. raspisane dvije aktivne potrage i to Osnovnog suda Banjaluka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama, i od strane MUP-a Republike Srpske PU Banja Luka zbog istog krivičnog djela - kazala je portparolka Granične policije BiH Franka Vican.

Ona je dodala da su na osnovu tih potraga pripadnici Jedinice granične policije Gradiška uhapsili osumnjičenog i predali u dalju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banjaluka.

U Okružnom sudu u Banjaluci kazali su, navodeći inicijale, da je Brković uhapšen po osnovu rješenja tog Suda.

- Tim rješenjem mu je određen pritvor, a dalji postupak protiv osumnjičenog vodiće se skladu sa zakonom - rekli su kratko u banjalučkom Okružnom sudu.

Podsjećamo, akcija "Kodeks" relizovana je početkom decembra ove godine kada je uhapšeno devet osoba, zaplijenjeno oko dva kilograma marihuane i 260 grama kokaina, a osumnjičeni Brković se krio u inostranstvo.

Sedam osumnjičenih tada je predato u banjalučko Okružno tužilaštvo i to Milorad Vuković zvani Luis, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Vladimir Zečić i Goran Đurica, svi sa prebivalištem u Banjaluci. Osim njih, uhapšeni su i bokser Darko Jarić i Dragan Dragičević, ali su nakon ispitivanja pušteni.

Ova dobro organizovana kriminalna grupa je prema nezvaničnim informacijama prodavala narkotike od kraja 2019. godine do 6. decembra ove godine na području Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana