Brčko: Uhapšen osumnjičeni za paljenje automobila poslanika Vojnovića

Srna
Brčko: Uhapšen osumnjičeni za paljenje automobila poslanika Vojnovića

BRČKO - Policija Brčko distrikta uhapsila je dvadesetogodišnje lice iz Brčkog čiji su inicijali N.T. zbog osnova sumnje da je po zahtjevu lica N.K, uz novčanu naknadu, izazvalo požar na vozilu marke "kija" u vlasništvu poslanika Skupštine distrikta Uroša Vojnovića.

Lice N.T. je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti iz Krivičnog zakona Brčko distrikta, saopšteno je danas iz Policije.

Ovo lice će u toku dana uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost i dalje postupanje Tužilaštvu Brčko distrikta.

Policijski službenici su juče u službene prostorije pozvali i priveli tri lica od kojih je uzeto pet izjava na okolnosti paljevine vozila Uroša Vojnovića, te su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti važni za krivični postupak, nakon čega je lice N.T. uhapšeno.

Lice iz Brčkog čiji su inicijali N.K. je 26. avgusta lišeno slobode i predato u nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela izazivanje opšte opasnosti na štetu jednog ugostiteljskog objekta i paljevine još jednog motornog vozila.

Tužilaštvu Brčko distrikta će protiv ovog lica biti upućena dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu kojim će biti obuhvaćeno i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu Uroša Vojnovića, navedeno je u saopštenju.

Automobil koji je u vlasništvu poslanika Ujedinjene Srpske u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića zapaljen je 29. maja u ranim jutarnjim časovima ispred njegove porodične kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana