Brčak optužen da je zapalio automobil poslanika u Skupštini distrikta

Nebojša Tomašević
Brčak optužen da je zapalio automobil poslanika u Skupštini distrikta

BRČKO DISTRIKT - Nedeljko Trifković (20) iz Brčkog optužen je da je podmetnuo požar pod automobil poslanika u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića čime je pričinio štetu od oko 35.000 KM

Optužnicu koja ga tereti za izazivanje opšte opasnosti podiglo Tužilaštvo Brčko distrikta, a potvrdio Osnovni sud.

Trifkovića terete da je 29. maja, oko dva časa, zapalio Vojnovićev automobil "kia frontage" koji je bio parkiran ispred dvorišta  kuće u ulici Bosanskih Kraljeva u naselju „Š“ u Brčkom.

Navodi se da je optuženi vozilo posuo benzinom koji je donio sa sobom u plastičnoj flaši te ga zapalio. Vozilo je u potpunosti uništeno, a njegova tržišna vrijednost procijenjena je na 35.468 KM.

Tužilaštvo Brčko distrikta je saopštilo da je u ovom slučaju obuhvaćen i N.K. koji je tražio od Trifkovića da za novac zapali Vojnovićev automobil. Vojnović čije vozilo zapaljeno je inače poslanik Ujedinjene Srpske .

Nezvanično saznajemo je Nikola Kokanović (22) osoba koja je tražila podmetanje požara.

Tužilaštvo Brčko distrikta, navodeći njegove inicijale, saopštilo je da se istraga protiv Kokanovića vodi se i zbog izazivanja požara na još jednom automobilu, koji je podmetnula maloljetna osoba 15. jula.

Osim toga maloljetnika sumnjiče da je po nalogu Kokanovića 17. avgusta bacio  ekplozivnu napravu na ugostiteljski objekat "Dos Manos".

Kokanović je uhapšen 27. avgusta i odmah pritvoren, dok su maloljetiku za koga se sumnja da je neposredno postupao po njegovim nalozima izrečene mjere zabrane.

N.T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana