Brčak doktorici prijetio pištoljem

N.T.
Foto: Ilustracija

BRČKO - Asmira B. (32) iz Brčkog optužen je za ugrožavanje sigurnosti jer je pištoljem prijetio meidicinskim radnicima u područnoj ambulanti u brčanskom naselju Rijeke.

Optužnicu protiv njega podiglo je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, a potvrdio je Osnovni sud u Brčkom. Prema zakonu ukoliko mu se dokaže krivica prijeti mu od tri mjeseca do pet godina robije.

Asmira B. terete da je krivično djelo počinio 22. marta kada je oko 12 časova došao u područnu ambulantu u naselju Rijeke gdje prvo vrijeđao medicinske radnike, a zatim potegao pištolj.

- Nezadovoljan objašnjenjem procedure prema kojoj o produženju njegovog bolovanja jedino može odlučiti nadležna ljekarska komisija,  izrevoltirano je počeo lupati rukama po stolu doktorice A.K., bacati inventar po ordinaciji, vikati i psovati. Kada su  medicinske sestre pozvale policiju,  istrčao je do svog automobila,  uzeo sportski  pištolj "Airsoft Colt" koji je bio sličan pravom pištolju, te ponovo ušao u ordinaciju i oružjem prijetio doktorici - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je doktorica A. K. plašeći se za život molila Asmira B da se smiri, ali je on nastavio da protestovuje i maše oružjem da bi, očekujući dolazak policije, konačno ispustio pištolj i pobjegao iz ambulante

Iz Tužilaštva navode da je poslije višečasovne policijske potrage za njim na području Brčkog i Čelića, optuženi sam došao do stanice policije u Brčkom i predao se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana