Bratunčanin se dva dana krio u šumi nakon što je vilama udario policajca

Nebojša Tomašević
Bratunčanin se dva dana krio u šumi nakon što je vilama udario policajca

ZVORNIK – Bratunčanin F.S. (49), nakon dva dana skrivanja u šumi, uhapšen je zbog sumnje da je vilama udario policajca po glavi koji je intervenisao nakon što je pomenuti nožem prijetio komšijama u mjestu Voljavice, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Incident se desio 17. septembra kada je osumnjičeni prvo prijetio nožem komšijama u selu Voljavica, a po dolasku patrole napao je i udario policajca vilama u glavu. 

- Osumnjičeni je policajcu nanio  povrede po glavi u vidu većih i težih  ogrebotina. Sreća je da ga je samo okrznuo  jer je malo falilo da ga ubode vilama u glavi i onda bi posljedice bile mnogo teže - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da je osumnjičeni cijelo vrijeme je vrijeđao policiju i galamio.

Kako saznajemo F.S. je osoba koja ima određenih psihičkih problema i nakon što je napao policajca pobjegao je u šumu u mjestu Gornja Voljavica gdje  danas pronađen.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da su F. S. danas lišili slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i ugrožavanje sigurnosti. 

- Policijskoj stanici Bratunac je 17. septembra oko 07 časova, prijavljeno da lice F.S., u mjestu Voljavica, opština Bratunac, sa nožem u ruci upućuje prijetnje po život mještanima navedenog naselja. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Bratunac su izlaskom na lice mjesta zatekli navedeno lice koje je uz pogrdne riječi napalo policijske službenike i tom prilikom jednom policijskom službeniku gvozdenim vilama zadalo više povreda u predjelu glave-stoji u saopštenju policije.

Dodaje se da je povrijeđenom policijskom službeniku ukazana  ljekarska pomoć u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi. 

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela-rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana