Braća htjela da se osvježe u jezeru: Jedan se utopio, drugom se bore za život

GS
Braća htjela da se osvježe u jezeru: Jedan se utopio, drugom se bore za život

​LIVNO - U mostarskoj Univerzitetskoj kliničkoj bolnici je od posljedica utapanja na jezeru Mandek kod Livna u ponedjeljak u večernjim satima preminuo je Antonio M. (24), potvrđeno je iz Kancelarije za informisanje ove bolnice.

Kako je rečeno, mladić je izgubio bitku za život uprkos silnim naporima ljekara Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je od nedjelje bio hospitalizovan. 

Na istom Odjelu je hospitalizovan i drugi mladić Josip M. (18) koji je životno ugrožen.

Kako su mediji saznali, riječ je o dvojici braće iz Livna, koji su se, prema do sada prikupljenim informacijama, u nedjelju nakon fudbalskog turnira na kojem su bili, odlučili osvježiti u jezeru Mandek udaljenom od grada otprilike sedam kilometara. Na jezero, na čijoj plaži se u tom trenutku nalazilo desetak kupača, došli su biciklima.

Prema izvorima iz policijske istrage, njih dvojica su se odlučila kupati na dijelu jezera gdje plićaka gotovo nema, a u vodu je ušao prvi 18-godišnjak, koji, vjerovatno, nije uočio da se radi o dubini nakon čega se počeo utapati.

Njegov stariji brat je krenuo da ga spasi, ali, kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru. Tek, nakon nekoliko minuta kada su ostali kupači primijetili da ih nema na površini vode, krenula je dramatična potraga za njima.

Mlađeg brata su odmah pronašli i počeli reanimirati na obali, dok je potraga za drugim zbog mulja i loše vidljivosti potrajala, ali nakon nekog vremena i on je pronađen. Istovremeno, dok je trajala potraga, alarmirani su policija i ekipe Hitne pomoći koje su nastavile reanimaciju do Kantonalne bolnice u Livnu, a nakon čega su obojica prevezena u SKB Mostar.

Na mjestu događaja su pripadnici Policijske uprave Livno obavili uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac te se sprovode sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, prenosi "Avaz".

Povezana vijest

Nakon izvlačenja iz jezera jedan mladić preminuo, drugi životno ugrožen

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana