Braća divljala "golfom" po Gradišci, psovali srpsku majku i crkvu

J. Sa.
Foto: Ilustracija

GRADIŠA - Braća Ibrahim (27), Avdo (28) i Amir (20) Hadžikić, svi iz Kladnja uhapšeni su zbog sumnje da su vozilom "golf" divljali po putu, saznaje "Glas Srpske".

Nezvanično saznajemo da su psovali srpsku majku i crkvu.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su, uz navođenje inicijala osumnjičenih, da su onu prijavljeni i uhapšeni u četvrtak u večernjim časovima.

"Službenici Policijske stanice Gradiška identifikovali su i uhapsili I. H, A. H. i A. H. zbog počinjenog prekršaja o javnom redu Republike Srpske (vrijeđanje)" saopšteno je iz policije.

Dodaju da su njih trojica u ulici Vojvode Živojina Mišića u Gradišci divljali cestom, te izgovaraju pogrdne riječi, što je kod građana izazvalo osjećaj uznemirenosti.

Kako nam je potvrđeno, tokom kontrole osumnjičenih, utvrđeno je da je vozilom "golf" upravljao A. H.  najstariji brat koji je bio pod uticajem alkohola i nije imao vozačku dozvolu.

"On je, upravljajući vozilom, naglo povećavao brzinu, te izazvao prekomjernu buku i škripu usljed proklizavnja točkova. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da  ima dug od 6.110 KM. Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv A. H. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dok su licima I. H. i A. H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru uručeni prekršajni nalozi" navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana