„Bos“ i „Prada“ oduzeti u Gradišci: Zaplijenjena brendirana odjeća vrijedna 206.500 KM

GS
„Bos“ i „Prada“ oduzeti u Gradišci: Zaplijenjena brendirana odjeća vrijedna 206.500 KM

BANjALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Carinskoj ispostavi Gradiška oduzeli su veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu od 206.500 KM, saopšteno je iz UIO.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banjaluka, u saradnji sa carinskim službenicima u Carinskoj ispostavi Gradiška, su prilikom pregleda uvozne pošiljke spriječili pokušaj unosa veće količine tekstilne robe u BiH.

Riječ je o tekstilnim proizvodima renomiranih robnih marki “Najk”, “Bos”, “Prada”, “Ejdž end em”,”Tomi Hilfiger”, i ta roba je zadržana zbog sumnje da je povrijeđeno pravo intelektualne svojine.

Kako su dodali, u toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizovana oprema, kao i vozila koja je Upravi donirala Američka ambasada u BiH putem programa EXBS.

- Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni - poručili su iz UIO BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana