Bježao od policije "audijem" punim cigareta i oružja

N.T.
Bježao od policije "audijem" punim cigareta i oružja

GRADIŠKA - Sreten V. (41) iz Gradiške pokušao je da pobjegne policiji sa punim “audijem” krijumčarenih cigareta i oružjem, ali su mu, nakon ubrzo stavljene lisice na ruke.

Prema saopštenju Policijske uprave (PU) Gradiška, njega su policajci pokušali da zaustave 22. avgusta oko 22 časa u Brestovčni, ali je odbio da stane i samo je ubrzao.

- Nedugo nakon toga “audi” je zaustavila druga patrola u Lamincima, a pretresom vozila pronađeno je 5.300 kutija cigareta bez akciznih markica i dva kilograma duvana. Nađene su i dvije cijevi puškomitraljeza, kao i 15 komada puščanih metaka - rekli su u PU Gradiška i dodali da je nakon toga vozač “audija” S. V. uhapšen i ispitan.

Istakli su da će protiv njega biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH za nedopušten promet akciznih proizvoda, a banjalučkom Okružnom tužilaštvu biće prijavljen za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

Nezvanično saznajemo da je Sreten V. poznat policiji po krijumčarenju cirgareta zbog čega je i ranije hapšen.

Izvor blizak istrazi je kazao da on na području Gradiške ima i prodavnicu i istražici sumnjaju da je u njoj prodavao cigarete bez markica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana