Bjegunac od pravosuđa ekspresno pušten, pa ponovo uhapšen u Trebinju

ATV
Bjegunac od pravosuđa ekspresno pušten, pa ponovo uhapšen u Trebinju

TREBINjE - Aleksandar Lučić (42) iz Trebinja, koji se više od godinu dana nalazio u bjekstvu od pravosuđa Republike Srpske, uhapšen je večeras u Trebinju po potjernici za učešće u paljevinama i miniranju vozila u Hercegovini.

Kako je potvrđeno za ATV Lučića su uhapsili policijski službenici PU Trebinje po potjernici koja je raspisana u okviru predmeta ”Oganj” zbog sumnje da je zajedno sa još dvije osobe učestvovao u paljevinama sedam automobila, te podmetanjem bombe pod jedno vozilo tokom 2020. i 2021. godine.

Lučić je danas u pratnji branioca ušetao u Palatu pravde u Trebinju, iako je za njim bila aktivna međunarodna potjernica. Budući da mu je ranijom odlukom suda određen jednomjesečni pritvor, bilo bi logično da je po ulasku u sud uhapšen i sproveden u KPZ Trebinje. Međutim, u roku od sat vremena zakazano je ročište i doneseno je rješenje o ukidanju pritvora!? Lučić je potom pušten na slobodu, ali su ga po izlasku iz Palate pravde uhapsili policijski službenici PU Trebinje na osnovu raspisa o traganju.

Ispituje se i kao je čovjek s potjernicom uspio da pređe granicu BiH i naprasno se pojavi u Trebinju kada postoje dokazi da se prethodno nalazio u inostranstvu. Šta je u svemu radila Granična policija BiH i da li je Lučić u zemlju ušao ilegalno, takođe je predmet dalje istrage.

Podsjetimo, akcija ”Oganj” sprovedena je u junu prošle godine. Tada je uhašpen O.M. dok su Lučić i još jedna osoba bili nedostupni istražnim organima i za njima su raspisane potjernice. Iz policije je tada saopšteno da se sve trojica sumnjiče za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i izazivanje opšte opasnosti, odnosno za podmetanje požara pod ukupno sedam vozila, te podmetanje bombe pod jedan automobil na području Trebinja.

Lučić je istražnim organima poznat kao višestruki prestupnik. Presudom Suda BiH januaru 2014. godine osuđen je na godinu dana zatvora zbog trgovine drogom. Presuda je izrečena nakon što je sporazumno priznao da je kao pripadnik kriminalne grupe organizovao međunarodni promet, prenos i prevoz i prodaju veće količine marihuane, koja je u BiH dolazila iz Crne Gore preko ilegalnih graničnih prelaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana