Bivši šef brčanske policije prijavio da ga je napao bivši ministar

GS
Bivši šef brčanske policije prijavio da ga je napao bivši ministar

BRČKO - Policija i Tužilaštvo u Brčkom postupaju po navodima prijave da je sinoć došlo do fizičkog sukoba između bivšeg ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđa Popovića, te bivšeg šefa policije Brčko distriktra Gorana Lujića, u jednom ugostiteljskom objektu u tom mjestu, potvrđeno je „Nezavisnim novinama“.

Portparol policije Brčko distrikta Dževida Hukičević je rekla da je policiji juče oko 18.25 časova, G.L. prijavio da ga je Đ.P. fizički napao pa se udaljio sa lica mjesta.

-Nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Brčko distrikta pod čijim nadzorom se vrše dalje sistražne radnje i utvrđuju svi detalji - rekla je Hukičevićeva.

U Tužilaštvu Brčko su potvrdili da je o svemu obaviješten tužilac i da se preduzimaju sve mjere i radnje.

Lujić tvrdi da ga je Popović udario u glavu, te mu isjekao ruku, a kada je uzeo telefon da pozove policiju, „Popović je pobjegao“.

-Šta da vam kažem, to je takav profil čovjeka. Bio je pijan, pa me je napao. Mog prijatelja, koji je sjedio sa mnom, je udario bokserom. Bilo je to potpuno bezrazložno. Obratio mi se s prijetnjom „Što te nisam ranije ubio“. U pitanju je potpuno neshvatljivo ponašanje. Prijavljen je policiji, sad će policija sprovesti postupak - rekao je Lujić.

Đorđe Popović potvrdio je za „Nezavisne novine“ da je sinoć u restoranu u Brčkom došlo do incidenta sa Goranom Lujićem, odnosno do, kako tvrdi, naguravanja.

-Bilo je tu nekih više verbalnih nota. Ništa spektakularno. Više je u pitanju naguravanje - rekao je Popović.

Na pitanje da li je pobjegao sa mjesta događaja, kako postoje tvrdnje, rekao je da nije, niti je imao odakle bježati.

-Ne znam šta bih vam rekao. Ima tu jedan sukob koji između nas datira još iz 2007. godine, kada je on kukavički odradio da ja budem jedan od onih koje je tada zamjenik visokog predstavnika smijenio. Ima tu animoziteta i netrpeljivosti. A ostalo neka policija odradi. Ja nisam povrijeđen, niti me je policija još saslušala. Ima tu svjedoka - kaže Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana