Bivši policijski inspektor pušten iz pritvora uz mjere zabrane

N.T.
Foto: Fejsbuk

SARAJEVO - Sud BiH je ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane bivšem policijskom inspektoru MUP-a RS Mladenu Milovanoviću koga sumnjiče za učešće u organizovanom švercu droge u okviru predmeta „Transporter".

- Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i osumnjičenom Milovanoviću ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja kao i mjeru zabrane sastajanja sa određenim licima. Te mjere mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca - navodi se u saopštenju Suda BiH.

Dodaje se da je Milovanović osumnjičen  za organizovani kriminal, neovlašćeni promet opojnim drogama, povreda tajnosti postupka, te  primanje dara i drugih oblika koristi iz Krivičnog zakona BiH, kao i za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja iz  Krivičnog zakona Republike Srpske. 

Akcija "Transporter" pokrenuta je u novembru 2021. godine kada je uhapšeno 11 osoba zbog sumnje da su se kao  međunarodna organizovana kriminalna grupa švercali marihuanu i kokain. 

Tada su zaplijenjena 303 kilograma skanka vrijedna 1,2 miliona KM.

Milovanovića terete da je osobama iz kriminalnog miljea odavao službene tajne te informacije o istragama koje su se protiv njih vodile. Istragu protiv njega nastavlja Tužilaštvo BiH. 

Njega  policija Srpske tereti i da je u julu 2021. godine pomagao u skrivanju pripadnika Škaljarskog klana Miloša Božovića, zbog čega je i dobio otkaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana