Bivši ministar Milenko Savanović prijavljen za zloupotrebu tešku 1,3 miliona KM

GS
Bivši ministar Milenko Savanović prijavljen za zloupotrebu tešku 1,3 miliona KM

BANjALUKA - Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske prijavila je Okružnom javnom tužilaštvu bivšeg ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenka Savanovića, zbog sumnje da je to ministarstvo oštetio za više od 1,3 miliona KM, javili su mediji u RS.

Uz navođenje inicijala, iz MUP-a Srpske saopštili su da je njihova Uprava kriminalističke policije, postupajući po Zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dostavila tom tužilaštvu izvještaj koji Savanovića tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

-M.S. je osumnjičen da je obavljajući funkciju ministra  u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske tokom 2016. godine iskoristio svoj službeni položaj, te pribavio imovinsku korist za izvođače radova koji su imali sklopljen ugovor sa Ministarstvom u iznosu od 1,314 miliona KM, a na štetu Ministarstva - naveli su u MUP-u Srpske.

Savanović je za „Nezavisne“ rekao da je ova prijava politički obračun.

-MUP radi svoj posao. Ja se ne osjećam odgovornim, to su obične insinuacije. Ako me budu zvali tamo gdje trebaju zvati, a to je Tužilaštvo, ja ću dati izjavu. To je politički obračun, da ja vama kažem, ja sam u politici bio sa njima i otišao sam od njih - rekao je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana