Bivši direktor "Zavoda distrofičara" prijavljen tužilaštvu

Nebojša Tomašević
Bivši direktor "Zavoda distrofičara" prijavljen tužilaštvu

BANjALUKA – Bivši direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci - "Zavod distrofičara" Željko Ubiparip prijavljen je Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio radnike za 135.990 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo terete ga da radnicima nije isplatio plate i doprinose te je pronevjerio novac koji su oni uplaćivali u Fond solidarnosti Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, terete ga da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i povreda osnovnih prava radnika.

- Lice Ž. U. sumnjiči se da je krivična djela počinilo od 19. februara 2015. do 18. maja 2022. godine

. Kao odgovorno lice akcionarskog društva u Banjaluci, neizvršenjem svoje službene dužnosti lice Ž.U. je radnike uskratilo za doprinose i primanja, te nenamjenski potrošilo novac koji su oni uplaćivali u Fond solidarnosti Republike Srpske

Na taj način je pričinilo štetu radnicima od oko 135 990 KM - stoji u saopštenju policije. Ubiparip je dao ostavku na mjesto direktora Zavoda distrofičara nakon protesta nezadovoljnih radnika u aprilu 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana