Bivši direktor i radnica bibilioteke u Bratuncu prijavljeni za nezakonito zapošljavanje

Nebojša Tomašević
Bivši direktor i radnica bibilioteke u Bratuncu prijavljeni za nezakonito zapošljavanje

BRATUNAC - Bivši direktor Narodne bibilioteke u Bratuncu Slavoljub M. i radnica te ustanove Tamara T. iz Bratunca prijavljeni su bijeljinskom Okružnom tužilaštvu zbog zloupotrebe položaja.

Prema nezvaničnim informacijama, Slavoljuba M. terete da je nezakonito primio u radni odnos Tamaru T. kojoj je izdao i lažnu potvrdu o radnom iskustvu.

- Tamara T. je tu potvrdu, iako je znala da je lažna, priložila kao dokaz da položila stručni ispit. Uvjerenje o položenom ispitu je priložila na konkurs za posao u Narodnoj biblioteci u Bratuncu. Slavoljub M. ju je nakon toga  zaposlio kao najbolje rangiranog kandidata-rekao je izvor blizak istrazi.

Policijska uprava Zvornik, navodeći inicijale, saopštila je da Slavoljuba M. i Tamaru T. sumnjiče za  zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

- Lice S.M. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica javne ustanove u Bratuncu od 1. februara 2020. godine do 15. jula 2021. godine iskoristilo svoj službeni položaj i ovlaštenja, te zajedno sa  T.T. iz Bratunca počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja -saopštila je policija ne navodeći detalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana