Bivšeg fudbalera pretukli pa mu pucali u glavu

GS
Admir i Almir Raščić
Foto: Kliks | Admir i Almir Raščić

GORAŽDE - Bivši fudbaler Almir Raščić sinoć je oko 22 časa u Goraždu teško pretučen, a napadači su mu zatim pucali u glavu, saznaje portal Kliks.

On je hitno prevezen u Sarajevo gdje je i operisan, a trenutno je u komi.

Kliks saznaje da su ga na kućnom pragu, za sada nepoznate osobe prvo pretukle palicama, a zatim su mu pucali u glavu iz vatrenog oružja.

Raščić je u kritičnom stanju ambulantnim kolima prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je odmah operisan.

Tužilac je rekao da je napad okarakterisan kao pokušaj ubistva i da je istraga u toku, kao i potraga za napadačima.

Prema riječima komšija i stanovnika Goražda, koji su u šoku zbog ovog nemilog događaja, Raščića svi poznaju kao sportistu i čovjeka koji nije imao nikakvih problema s drugim ljudima, zbog čega nikome nije jasan motiv ovog napada.

Tokom karijere bio je član fudbalskih klubova Goražde, Željezničar, Velež, Olimpik, Orašje i Zadar.

Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca, a njihov otac je Muhidin Raščić, inače član Izvršnog odbora Nogometnog fudbalskog BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).

Muhidin Raščić rekao je za “Dnevni avaz” da nije dobra situacija i da je bila “sačekuša”.

-Pošao je po ženu i mlađeg sina, starijeg je ostavio u stanu, sreća -dodao je Muhidin Raščić.

-Muškarac čiji su inicijali A.R. pretučen je u Goraždu i zadobio je povrede opasne po život - rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mirsad Kamenica.

Kamenica je rekao da je u toku pronalaženje izvršilaca ovog krivičnog djela, koje je kantonalni tužilac okarakterisao kao ubistvo u pokušaju.

On je naveo da je sinoć u 21.48 časova nepoznato lice telefonom prijavilo da u prolazu jedne zgrade, na betonu leži povrijeđen i krvav muškarac.

-Na lice mjesta izašla je patrola policije Goražde i Hitna pomoć. Povrijeđeni je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde - rekao je Kamenica.

On je dodao da je dežurni ljekar konstatovao da povrijeđeni ima prelom lobanje i krvarenje iznad lijevog uva i da je životno ugrožen.

-O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac, koji je djelo okarakterisao kao ubistvo u pokušaju - rekao je Kamenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana