Bivša djevojka Dženana Memića uhapšena u okviru istrage njegovog ubistva

Nebojša Tomašević
Bivša djevojka Dženana Memića uhapšena u okviru istrage njegovog ubistva

SARAJEVO - Bivša djevojka ubijenog mladića Dženana Memića, Alisa Ramić (djevojački Mutap) kao i radnik jednog hotela na Ilidži Muamer O. uhapšeni su u okviru istrage ubistva Memića, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Po nalogu Tužilaštva BiH i Suda BiH danas je pretreseno više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banjaluke.

- Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH intenzivno radi, a koji se odnosi na krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza, a u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine. Dvije osobe, čiji se prostori pretresaju, su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je da po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo.

- Jedna lokacija je na području opštine Ilidža, druga na području opštine Stari grad Sarajevo. Tokom današnjih aktivnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS slobode su lišili dvije osobe, i to: A.R. i M.O.U cilju zaštite interesa istrage, u ovom momentu ne možemo dati više informacija - saopšteno je iz MUP-a KS

Dodali su da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po Naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage u okviru slučaja "Dženan Memić".

Do sada su u ovom predmetu uhapšene tri osobe, među kojima je i otac Alise Mutap, Zijad. On se nalazi u pritvoru kao i Hasan Dupovac i Josip Barić, policijski službenici MUP KS.

Alisa Ramić je bila sa Memićem kada je stradao, ali od tada tvrdi da ima amneziju koja je posljedica povreda koje je tada zadobila i da se ne sjeća događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana