Bijeljinac optužen za pokušaj silovanja: "Nemoj pokušavati pobjeći jer ću te upucati"

Srna
Bijeljinac optužen za pokušaj silovanja: "Nemoj pokušavati pobjeći jer ću te upucati"

BIJELjINA - Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv tridesetsedmogodišnjeg Nenada Vidakovića zbog pokušaja silovanja.

Iz Okružnog tužilaštva u Bijeljini saopšteno je da je Vidaković krivično djelo silovanje u pokušaju počinio 14. januara prošle godine u svom vozilu, na seoskom putu u Bijeljini.

On je to učinio u namjeri zadovoljenja seksualnih potreba mimo volje ženske osobe O.P. iz Brčkog, kojoj se lažno predstavio kao brat poslodavca sa kojim je na društvenim mrežama dogovorila posao čuvanja djeteta u Njemačkoj za platu od 1.500 evra, navodi se u saopštenju.

Nju je iz Brčkog ispratio njen brat, vjerujući da ide na put u Njemačku, kojeg je nakon nasrtaja Vidakovića uspjela krišom pozvati mobilnim telefonom iz automobila, tražeći pomoć, navedeno je u optužnici.

U pokušaju da spriječi silovanje, O.P. je odgurivala Vidakovića od sebe, udarala ga rukama i vrištala.

"Sada vrišti, niko te ne može čuti i nemoj pokušavati pobjeći jer ću te upucati", rekao je on.

Nakon bezuspješnih pokušaja da otvori vrata vozila, O.P. je govorila da ima menstrualni ciklus, te kako bi smirila i spriječila nasrtaje u namjeri da ima sa njom seksualni odnos govorila Vidakoviću da stane, da prvo odu na kafu i dogovore se.

Nakon toga je Vidaković krenuo vozilom i rekao da idu njegovoj kući, a ona se, praveći se da ima paničan napad, sagela i uključila svoj telefon, te pozvala brata tražeći pomoć.

Osumnjičeni je nastavio vožnju do obližnje kuće, vlasništvo R.V., pozvao ga da mu pokaže glavni put, što je O.P. iskoristila da izađe iz vozila i zatraži pomoć od R.V. koji je pozvao policiju.

U optužnici se navodi da je Vidaković pokušao drugo lice prinuditi na obljubu upotrebom sile i prijetnje da će neposredno napasti na život tog lica, čime je učinio krivično djelo silovanje u pokušaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana