Beograđanin sa potjernice krio se u Banjaluci sa lažnom ličnom kartom

Nebojša Tomašević
Beograđanin sa potjernice krio se u Banjaluci sa lažnom ličnom kartom

BANjALUKA – Policija je uhapsila A.B. iz Beograda i S.Ć. iz Broda zbog sumnje da su koristili lažne lične karte na druga imena, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka oni su otkriveni tokom akcije na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela,  a utvrđeno je da je za A.B. raspisana i potjernica od strane nadležnih organa Srbije. Kod njega je nađena i marihuana.

- Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da lice A.B. koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Dimitrije Mikarić i da se pod tim imenom kreće na području  Banjaluke. Prilikom realizacije aktivnosti, lice A.B. je uočeno u društvu sa ženskim licem, kako sjeda u taksi vozilo, te je izvršeno zaustavljanje taksi vozila, nakon čega se lice A.B. dalo u bijeg. Ubrzo je sustignuto i lišeno slobode. Prilikom lišenja slobode, kod navedenog je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge koja asocira na opojnu drogu marihuanu-saopštila je policija.

Dodaje se da su kod  S.Ć. su pronađena lična dokumenta  Srbije na ime Danijela Zdravković i Republike Crne Gore na ime Marija Aleksić.

- Mjere i radnje u okviru ovih aktivnosoti su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. U toku realizacije aktivnosti utvrđeno je, da je za licem inicijala A.B. iz Beograda raspisana potjernica od strane nadležnih organa Srbije. U toku je kriminalistička obrada lica. Nakon završene kriminalističke obrade lice A.B. će biti predato Terenskom centru za strance Banjaluka, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti-stoji u saopštenju.

Ističe se da se A.B. i S.Ć. na teret stavljaju krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i flsifikovanje isprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana