Batinama i prijetnjama pokušao da iznudi 6.000 KM

N.T.
Batinama i prijetnjama pokušao da iznudi 6.000 KM

BANjALUKA – Đorđe D. iz Čelinca, od ranije poznat po činjenju krivičnih djela, uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da iznudi 6.000 KM od dvije osobe, a jednu od njih je i napao, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Nezvanično, on je i ranije prijavljivan za ista djela, kao i za razbojništva i ugrožavanje bezbjednosti.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da pomenutog terete za krivična djela pokušaj iznude i tjelesna povreda.

- Policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu Đ.D. iz Čelinca zbog postojanja osnova sumnje da je 15. decembra počinio krivično djelo iznuda u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda, te da je  23. decembra počinio iznudu. Navedeno lice se sumnjiči da je  krivična djela počinilo na način da je od oštećenih lica pokušalo iznuditi novac u ukupnom iznosu od 6.000 KM, upućujući im ozbiljne prijetnje po život i tijelo - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv Đ.D. dostavi izvještaj o počinjenim krivični djelima u redovnoj proceduri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana