“Banjaluko očekuj masakr”: Policija identifikovala maloljetnika koji je ostavio jezivu prijetnju

G.S.
“Banjaluko očekuj masakr”: Policija identifikovala maloljetnika koji je ostavio jezivu prijetnju

BANjALUKA - Policija Republike Srpske identifikovala je lice koje je u komentaru na Jutjubu napisalo “Banja Luko očekuj masakr”, a saslušan je i otac maloljetnika.

- Policijski službenici MUP-a Republike Srpske identifikovali su lice koje koristi kanal pod nazivom “Chad” na društvenoj mreži Youtube, a koje je ispod video objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi:”Banja Luko očekuj masakr”, piše u saopštenju MUP-a.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji je djelo kvalifikovao kao Ugrožavanje sigurnosti.

- Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a u PU Banjaluka su u svojstvu svjedoka na navedene okolnosti saslušali A.P. oca maloljetnog lica, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja gore navedenog djela - stoji u saopštenju.

U vezi sa navedenim, OJT Banjaluka biće dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Apel

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana